WhatsApp'tan geri adım: Şimdilik!

Yeni gizlilik sözleşmesi için verilen 8 Şubat tarihi WhatsApp tarafından ‘değişikliği daha iyi anlatabilmek amacıyla’ 15 Mayıs’a ertelendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.01.2021, 23:29 17.01.2021, 09:12
WhatsApp'tan geri adım: Şimdilik!

Sosyal medya platformu Facebook’un bünyesindeki WhatsApp’ın kullanıcılara 8 Şubat’a kadar onaylamaları için süre tanıdığı yeni gizlilik sözleşmesi için süreyi 15 Mayıs’a erteledi.

15 Mayıs 2020’ye ertelendi

Mesajlaşma platformunda konuya dair gelen açıklamada güncel gizlilik sözleşmesinin kabulü için son tarih olan 8 Şubat’ın ertelendiğini paylaştı. Yeni değişikliğin daha iyi anlatabilmesi için 15 Mayıs’a erteleme yapıldığı kaydedildi.

Olayın geçmişi…

WhatsApp, AB ülkeleri ve İngiltere’nin dışında kalan ülkelerdeki kullanıcılarına yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeleri için 8 Şubat’a kadar süre tanımıştı.

Yeni gizlilik sözleşmesi, kullanıcı verilerinin toplanması ve kimi iddialara göre veri ihlaline dahi yol açabilecek süreçlere kullanıcıların izin vermesini içeriyordu. Firmanın aldığı bu kararın ardından kullanıcılar kitleler halinde yerli alternatif uygulamalar ve veri toplamayan Signal, Telegram gibi uygulamalara yönelmişti.

Yorumlar (0)