WhatsApp çöktü, Telegram rekor kırdı

Facebook'un sistemleri çökmesi üzerinde bünyesinde yer alan WhatsApp ve Instagram’a da erişilmez oldu. WhatsApp'ın saatlerce kapalı kalması durumu, rakibi konumundaki şirketlere yaradı. Telegram'a 70 milyon yeni kullanıcı geldi. Turkcell de Bip'in kullanıcı sayısının 2'ye katlandığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.10.2021, 15:29 06.10.2021, 15:34
WhatsApp çöktü, Telegram rekor kırdı

Sosyal medya devi Facebook, pazartesi akşam saatlerinden salı gecesinin ilk saatlerine kadar adeta dünyayla bağını kesti. 

Telegram'a rekor kullanıcı

Sınır geçit protokolünde yaşanan hata, bir anda tüm veri merkezlerini sardı ve Facebook'u görünmez hale getirdi. Öte yandan Facebook Holding'in bünyesinde yer alan WhatsApp ve Instagram da bu kesintiden payını aldı.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2021 yılının başından beri kullanıcılarını rakiplerine kaptırıyor. Sene başında ortaya çıkan veri gizliliği sözleşmesi krizini yönetemeyen WhatsApp, milyonlarca kullanıcıyı başka alternatiflere kaptrımıştı.

Geçen günkü çöküşün ardından kullanıcılar benzer bir tavır sergiledi. Telegram'ın kurucusu Pavel Durov’un açıklamasına göre, o gün Telegram’a normalden daha fazla kullanıcı kaydoldu. Telegram'da bir duyuru yapan Durov, 70 milyon ek kullanıcının bir gün içinde uygulamaya üye olduğunu belirtti.

BİP, kullanıcısı sayısını ikiye katladı

Öte yandan bir diğer mesajlaşma uygulaması BiP de WhatsApp'ta yaşanan krizden kâr etti. Şirketten gelen açıklamada BiP'in, WhatsApp'ın çöktüğü esnada kullanıcı sayısını ikiye katladığı kaydedildi. 192 farklı ülkede hizmet veren BiP'in indirilme sayısı 87 milyonu geçerken mesajlaşma sayısının da dört katına çıktığı duyuruldu. Ayrıca yeni kullanıcıların yarısına yakınının yurtdışından geldiği bildirildi. 

Yorumlar (0)