WhatsApp, çok talep edilen özelliğini test ediyor

“Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması” olarak çığır açan WhatsApp, son dönemlerde art arda güncellemeler yayınladı. Bu güncellemelerle pek çok yeni özelliği duyuran uygulama, son olarak dört farklı cihazda tek numarayı kullanma özelliği getirmişti. Şu anda bazı özellikleri dünyanın farklı bölgelerinde test eden şirket, geniş ön izleme özelliğini de test ettiğini duyurdu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.02.2022, 15:41 21.02.2022, 16:38
WhatsApp, çok talep edilen özelliğini test ediyor

Dünyada milyarlarca kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, özellikle son 1 ay içinde pek çok güncelleme yayınladı. Yayınlanan bu güncellemelerle birlikte dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce insanın test aşamasına katılmasını sağlandı. Uygulamanın beta sürümlerinden elde edilen bilgilere göre yaklaşık 3 milyarlık kullanıcı hakimiyetine sahip olan WhatsApp, yepyeni ön izleme özelliğiyle çığır açmaya hazırlanıyor.

Kullanıcı taleplerini değerlendiriyor 

Kullanıcı taleplerini değerlendirerek yeni özellikler geliştiren uygulama, bir süredir fotoğraf ve videoların ön izleme olarak görüntülenme özelliğini getirmişti. Bu özellik daha önce belgeler için kullanılamıyorken milyarca insanın taleplerini değerlendiren şirket, artık belgelerin de ön izleme olarak görüntüleneceğini duyurdu. 

Android 2.22.5.11 sürümüyle geldi 

Kullanıcıların beklediği “belgelerin ön izlenmesi” özelliği Android beta 2.22.5.11 sürümüyle cihazlara verildi. Test sonuçlarının başarılı olması halinde bu özellik tüm kullanıcılara açılacak. WhatsApp gizlilik ayarlarında da kişiselleştirmeye gitmeye başlayan şirket, kullanıcıların yeni özellikle birlikte fotoğrafların, son görülmelerin ve hikayenin kimlere gösterebileceğini belirleyeceğini söylüyor.  



Sesli mesajlar artık masaüstünde 

WhatsApp masaüstünde önceden mümkün olmayan “sesli mesaj oynatma” özelliği artık mümkün olacak. Şirketten duyurulan habere göre son beta sürümünde artık masaüstünde de sesli mesajlar oynatılmaya başlanıyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi için şu anda iOS sürümlü bir cihaza sahip olmak gerekiyor zira Android, henüz v2.2204.5 güncellemesini almadı. Şirkette geçen sene sesli mesajlara oynatma hızı özelliği getirilmişti. 

“Harici kişilerim” özelliği duyuruldu 

Deneme sürümleri hakkında ayrıntıları duyuran kanaldan aktarılan bilgiye göre şu anda dünyanın bazı ülkelerindeki binlerce kullanıcı, “Harici Kişilerim” özelliğini test ediyor. “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hiç Kimse” özelliklerinin yanı sıra 4’üncü özellik olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan “Harici Kişilerim” özelliği, Instagram’daki “yakın arkadaşlar” kısmına benzetiliyor. Facebook/Meta çatısı altında faaliyet gösteren dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasında şu anda test aşamasında olan ve onaylandığı takdirde masaüstü versiyonunda kullanıma açılacak olan diğer özellikler şu şekilde: 

Fotoğraf düzenleyici 

WhatsApp üzerinden fotoğraf düzenleme özelliği telefon ve tablet gibi cihazlarda kolayca yapılırken masaüstünde yapılamıyordu. Aktarılan bilgiye göre şu anda masaüstünde fotoğraf düzenleme özelliği deneme aşamasında. Bu özelliğin onaylanması halinde yaklaşık 3 milyar kullanıcı, masaüstünde fotoğrafı düzenleyip üzerine yazı yazabilecek ve görüntüyü kırpabilecek. 



Çıkartma önerileri 

İnsanların daha hızlı “yazışma” yapmasını isteyen şirket artık çıkartma önerileriyle karşımıza çıkıyor. Şu anda deneme aşamasında olan bu özellikle birlikte yazılan cümlelerin akabinde çıkartma önerileri sunulacak. 

Masaüstü şifrelemesi 

WhatsApp'ın masaüstü versiyonuna uçtan uca şifreleme yöntemi geliyor. Bu sayede kullanıcılar, gizliliklerinden emin şekilde mesajlaşabilecek. Hali hazırda telefon ve tabletlerde var olan bu uygulama ile birlikte masaüstü mesajlaşmalarda gönderilen/gelen linklerin ön izlemesi de vatandaşlara sunulacak. Artık kullanıcılar, linki açmaya ihtiyaç duymadan siteyi görebilecek. 

Çevrim dışı mesajlaşma 

Kullanıcıların internet bağlantısına ihtiyaç duymadan mesajlaşmasına olanak sağlayacak olan şirket, çevrim dışı mesajlaşma özelliğini getirmeye hazırlanıyor. 

“Herkes için sil” sınırsız oluyor 

Önceden “herkes için sil” butonuna tıklandığında yalnızca birkaç saat önce gönderilen mesajlar silinebilirken artık bu buton, tüm mesajlar için açık olacak. İsterseniz gün içinde gönderdiğiniz isterseniz de geçen ay gönderdiğiniz mesajları artık herkesten silebileceksiniz. 

Yorumlar (0)