WhatsApp'a yeni güncelleme: Yetkiler artacak

Mesajlaşma platformu WhatsApp, WhatsApp gruplarında tartışmaları daha da alevlendirecek bir güncelleme için çalışıyor. Yeni güncellemeyle birlikte grup yöneticilerinin yetkileri artırılacak. Yakın dönemde şirket, son görülme özelliğini de rehbere kayıtlı olma koşuluna bağlamıştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.12.2021, 12:28 21.12.2021, 09:14
WhatsApp'a yeni güncelleme: Yetkiler artacak

Dünya genelinde 1,6 milyara yakın bir kullanıcı sayısına sahip olan mesajlaşma platformu WhatsApp'ın, yeni bir güncelleme konusunda çalıştığı öne sürüldü.

Grup yöneticisinin yetkileri artıyor

Bir süre önce WhatsApp, mesaj silme özelliğini geliştirmişti. Kullanıcı, söz konusu mesajı yalnızca kendisinden değil, alıcı kişiden de belli süre içinde kaldırabiliyordu.

Mesaj silme özelliği ile ilgili süre koşulunun, şirket tarafından kaldırılacağı belirtiliyor. Fakat ortaya çıkan son iddialara göre WhatsApp platformu, bu yetkiyi grup yöneticilerine de verecek. 

Bir WhatsApp grubunda yönetici olan kullanıcılar, gruptaki mesajları silme yetkisine sahip olacak.

Bilindiği üzere WhatsApp platformunda son görülme özelliği mevcut. Kullanıcılar,  isteğe bağlı olarak bu özelliği açıp kapatabiliyordu. Fakat WhatsApp’ın sisteminde gizliliği ihlal eden bir açık bulunuyordu. WABetaInfo'daki bilgilerde, rehberde kayıtlı bulunmayan kişiler dahi bir kişinin numarasını ekleyerek son görülme bilgisini görebiliyordu.

Yani  şirketin uygulamaları, kullanıcının haberi olmadan takip edilmesine izin veriyordu. WhatsApp uygulamaya yönelik son güncellemeyle birlikte bu durumu tamamen ortadan kaldırdı. 

7 gün kuralı değişiyor

Ayrıca WhatsApp, 7 gün kuralını da değiştirdi. Geçen yıl başlayan ve mesajların 7 günün ardından kaybolduğu özelliğe güncelleme getirildi ve mesajların artık ne zaman kaybolacağına yönelik süreyi kullanıcıların kendisi belirleyecek. WhatsApp bu konuda 24 saat, 7 gün ve 90 gün opsiyonlarını uygulamaya getirdi. 

Mesajlara tepki verme özelliği geliyor

Dağıtıma çıkan beta versiyonu güncellemesiyle beraber pek çok uygulamada bulunan özellik WhatsApp platformuna da getirilecek. 

2.21.24.8 Beta versiyonunu Anroid kullanıcıları için piyasaya süren WhatsApp'ta, artık mesajlara tepki verilebilecek. Instagram ve Facebook’ta buna benzer bir özellik şu an bulunuyor.  Yani kullanıcılar, bir mesaja yanıt vermek yerine yalnızca beğenebilecek. 

Yeni yedekleme güncellemesi

2014 yılında WhatsApp'ı satın alan Facebook’un açıklamasında, bazı kullanıcılar perşembe gününden itibaren yeni yedekleme güncellemesine erişebilecek.  Yani Apple iCloud'a veya Google Drive'a yedeklenen mesajlaşmalar, uçtan uca şifrelenecek. WABetaInfo sitesindeki haberlere bakıldığında, 'gizlilik' ayarlarında yeni bir güncelleme kararı alan WhatsApp, iOS ve Android’de beta olarak bir özelliği kullanıcılara sundu. Güncellemeyle beraber ‘son görülme’yi kullanıcılar; 4 farklı biçimde kullanabilecek. 'Herkes', 'Kişilerim' ve 'Kimse' dışında 'Kişilerim hariç' opsiyonu da ayrıca kullanıcılara sunulacak. 'Kara liste'ye dahil edilen kişiler, son görülme tarihi ve saatini göremeyecek.  Bu özelliklerin ne zaman bütün kullanıcılar için devreye gireceği ile ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor. 

Yeni bir cihazın kurulumu esnasında, eski cihazdaki sohbetlerin güvenli bir biçimde yeni cihaza aktarma seçeneği geliyor. Bu işlem kapsamında USB-C - Lightning kablosuna ihtiyaç olacaktır.

Yorumlar (1)
Mustafa şahin 2 yıl önce
Yok