WhatsApp'a iki yeni özellik birden geliyor

WhatsApp'ın tek seferlik görüntü gönderiminde ekran görüntüsü almayı de engelleme konusunda çalıştığı öne sürülmüştü. Kullanıcı gizliliğini artırmaya çalışan şirket, WhatsApp kullanıcılarına numaralarını gizleme fırsatı verecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.09.2022, 15:11
WhatsApp'a iki yeni özellik birden geliyor

Dünyanın en ünlü mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp, yeni özellikler üzerinde çalışıyor. 

WhatsApp’a iki yeni özellik

Son olarak WhatsApp, iki yeni özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp İşletme uygulamasını geliştirdikten sonra işletme sahiplerine ilişkin bir dizi yeniliği de kullanıma açtı.

Kullanıcı cephesinde ise verilerin korunması gerekiyor. Son detaylara göre bir işletme hesabıyla etkileşime geçtiğiniz zaman numaranızı gizleyebileceksiniz. Öte yandan işletmeler için sohbet anketi fırsatı getiriliyor. Bir işletmeyle etkileşime girdikten sonra isterseniz aldığınız hizmeti değerlendirebileceksiniz. Kullanıcı cephesini pek etkilemeyecek olan bu geliştirmeyle geri bildirim sağlanacak.

Gruplardan çevrimiçi durumunu gizlemek ve sessizce ayrılmak gibi özelliklerin geliştirildiği sızmıştı. Yakın dönemde bu iki özelliğin bütün kullanıcıların erişimine sunulması bekleniyor.

Tek seferlik paylaşımlara güncelleme

Son olarak WhatsApp, tek seferlik paylaşımlara yönelik yeni bir adım geliyor. 

Güvenlik kurallarını sertleştiren WhatsApp, yalnızca bir kere görüntülenecek mesajları geliştirmişti. Fakat bu uygulamanın da bir güvenlik açığı vardı. Siz karşınızdakine bir defa görmesi için fotoğraf gönderseniz bile sistem ekran görüntüsü almayı engelleyemiyordu. Bu da hedefin dışına çıkması anlamına geliyordu. Yakında gelecek olan geliştirmeyle tek seferlik mesajlar açıldığı zaman telefonun ekran görüntüsü alma özelliği devre dışı bırakılacak. 

WhatsApp geçtiğimiz senelerde gönderilen mesajların silinebilmesine fırsat tanımıştı. Şirket bu özelliği yeniden geliştirdi. Son güncellemelere bakıldığında gönderilen bir mesajı silmek için 60 saatiniz olacak.

Durum güncellemesine sesli mesaj seçeneği

WhatsApp Android 2.22.16.3 sürümü ile durum güncellemesinde sesli mesaj seçeneği de gelecek.

Kullanıcılar video ve fotoğrafa ek olarak sesli notlar da paylaşabilecekler. WhatsApp bu özelliğin ismini “voice status” olarak belirledi.

Görüntülerde durum sayfasının altında artık bir mikrofon simgesi yer alıyor ve kullanıcılar bu düğmeye basarak sesli notlarını diğer WhatsApp kullanıcıları ile paylaşabiliyorlar.

Mikrofonun altında metin, video ve fotoğraf paylaşma seçenekleri bulunuyor.

Whatsapp, sesli durum bildirimlerini şifreleyecek ve yalnızca seçilen kişilere gösterecek.

Yorumlar (0)