Web Tarayıcısı Opera - İndir

Opera, en basit tanımı ile internette sörf yapmanızı sağlayan bir web tarayıcısıdır.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.08.2020, 15:30 02.08.2020, 15:40
Web Tarayıcısı Opera - İndir

Tabii sadece internette gezinmenizi sağlamaz. Opera sayesinde maillerinizin kontrolünü sağlayabilir, dosya indirebilir ve internette daha hızlı bir şekilde gezinebilirsiniz. Opera ilk piyasaya sunulduğu zamanlarda ücretli olarak kullanılabiliyordu fakat son zamanlarda ücretsiz olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Opera, Software tarafından geliştirilmiştir ve Windows, macOS gibi işletim sistemlerinde çalışabilen bir tarayıcıdır. Gücünü Blink tarayıcı motorundan almaktadır. Opera piyasaya sunulduğu ilk zamanlardan beri beklentileri karşılayabilen harika bir tarayıcıdır. Dahili pencere, reklam engelleyici ve sekmeli gezinti gibi özelliklere sahiptir. Google Chrome ile aynı altyapıyı kullanmaktadır. 

Opera GX

Opera GX, Windows işletim sistemli bilgisayarlar için tasarlanmış bir oyun tarayıcısıdır. Dünyanın ilk oyun tarayıcısı unvanı ile piyasaya sunulmuştur. Steam uygulamasının yer paylaşımında çalıştığı oyunlarda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Opera GX, normal opera gibi yine Google Chrome ile aynı altyapıya sahiptir. Opera GX ile bilgisayarınızın oyun performansı belli bir ölçüde artar. Bu oyun tarayıcısı özellikle oyuncular için tasarlanmış içeriklere sahiptir. Opera GX, belirttiğimiz gibi oyuncular için üretilmiştir ve bu yüzden sekme çubuğunuzun sol üst kısmında bulunmaktadır. Bu kısımda genelde çıkış tarihi yaklaşan oyunlar ve zaten çıkmış olan oyunlar hakkında haberler bulunmaktadır. Ayrıca sizin özel olarak ilgi duyduğunuz oyunlara ait günlük haberler kısmı da bulunmaktadır. 

Opera İndir

Opera tarayıcısını bilgisayarınıza indirmek oldukça kolaydır. İlk olarak Operayı nereden indirmek istediğinize karar vermelisiniz. Eğer kendi sitesinden indirmek istiyorsanız siteye gidip hemen indir kısmına tıklamanız yeterlidir. Şimdi indir kısmına bastıktan sonra Opera sol alt kısımda indirmeye hazırlanacaktır. İndirilmeye hazır olduktan sonra dosyayı açın ve çalıştırın. Daha sonra karşınıza sözleşme çıkacaktır. Sözleşmeyi kabul edip yükleye basmanız yeterli, artık Operanın bilgisayarınza inmesini beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey kalmadı. Dosya boyutu az olduğu için 5 - 10 dakika arasında bilgisayarınıza inecektir. Opera GX oyun tarayıcısını indirmek istiyorsanız yine aynı işlemi uygulamanız gerekecektir. Opera GX'in dosya boyutu daha fazla olduğu için inme süresi de biraz uzun olabilir. 

Yorumlar (0)