Virüs yükleyene 1 milyon dolar!

Elon Musk’ın şirketine ilginç hack girişimi! Şirketin bilgilerini ele geçirmek için Tesla çalışanlarına  para tekli eden Rus uyruklu bir vatandaşın, hack girişimi son anda engellendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.08.2020, 17:08 Hanife
Virüs yükleyene 1 milyon dolar!

Elektrikli otomobillerin öncüsü niteliğindeki Tesla, geliştirdiği teknoloji ve yazılımlarla diğer şirketlerin dikkatini çekiyor.

Tesla’nın ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan lityum-iyon pil ve elektrikli araç alt montaj fabrikasında ilginç bir hack olayı yaşandı.

Elon Musk'ın verdiği bilgilere göre, sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla'nın bilgilerini çalmak isteyen bir Rus vatandaşı,  çalışanlara para teklifinde bulundu.

Adının Egor Igorevich Kriuchkov olduğu öğrenilen kişi, birçok Tesla çalışanının kapısını çalarak şirketin sistemlerine bir virüs yüklemesini istedi.

İletişimde kaldığı çalışanlara tek kullanımlık telefon veren Kriuchkov, casus işçilerin sisteme virüsü yüklemeleri halinde banka hesaplarına tam 1 milyon dolar yatıracağı vaadinde bulundu.

Çalışanlar yetkililere bildirdi

Tesla çalışanlarından bazılarının durumu yetkililere bildirmesi ile sorun kısa sürede çözüldü. Kriuchkov, planında başarısız olunca yakalanacağını anladı ve hemen harekete geçerek Reno'dan Los Angeles'a kaçtı. Ancak  Kriuchkov, 22 Ağustos'ta ülkeden kaçmak üzereyken yakalandı.

Olaya ilişkin açıklama yapan Tesla’nın kurucusu Elon Musk, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile birlikte yapılan çalışma sonucu siber saldırı girişiminin engellendiğini belirtti.

Egor Igorevich Kriuchkov’un siber saldırı için geçtiğimiz ay ABD’ye geldiği öğrenildi.

Yorumlar (0)