Vine benzeri video uygulaması Byte piyasaya sürüldü

Vine'ın uygulamasının yaratıcısı Dom Hofmann, altı saniyelik videolar çekmeyi, yüklemeyi ve paylaşmayı sağlayan Byte adlı uygulamayı piyasaya sundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.01.2020, 12:07
Vine benzeri video uygulaması Byte piyasaya sürüldü

Bir zamanların popüler video paylaşım uygulaması Vine, 2017'de kapandıktan sonra, uygulamanın geliştiricilerinden Dom Hoffman, Vine benzeri bir uygulamayı piyasaya sürdü.
Yeni platformu bir süredir kapalı olan beta sürüm halinde geliştiren Hoffman, Byte adı verilen uygulamayı piyasaya sürdü.


Yaptığı bir açıklamada Byte'ın uygulama sonunda reklam yayınlayarak içerik üreticilerin çalışmaları karşılığında ödeme yapılmasını sağlayacak bir gelir paylaşım mekanizmasının tanıtılacağını belirten Hofmann, “Bunların hepsine bakıyoruz ancak kendi gelirlerimizle ve kendi fonlarımızla destekleyerek başlayacağız. Pilot programın yakında nasıl çalışacağı hakkında daha fazla ayrıntıya sahip olacağız ve sahip olduğumuz bilgileri paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Keşfet sayfası, özet akışı, bildirimler ve profiller gibi standart özellikler bulunan Byte'da şu an için TikTok ve benzeri uygulamalarda bulunan yeniden karıştırılabilirlik, artırılmış gerçeklik filtreleri, geçiş efektleri gibi özellikler mevcut değil. Byte uygulaması da Vine gibi 6 saniyelik videoların çekilip, paylaşılabileceği bir platform olarak piyasada yer alacak.
 

Yorumlar (0)