Vergi, SSK, BTK Borç ve Alacak Sorgulama

E-Devlet sitesinde herhangi bir sorgulama yapmak için veya işlem gerçekleştirmek için TC Kimlik No ve şifresi ile, TC Kimlik Kartı şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.06.2020, 20:32 05.06.2020, 21:16
Vergi, SSK, BTK Borç ve Alacak Sorgulama

E-Devlet sitesinde herhangi bir sorgulama yapmak için veya işlem gerçekleştirmek için TC Kimlik No ve şifresi ile, online bankacılık şifresi ile, e-imza veya mobil imza şifresi ile, TC Kimlik Kartı şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama

Ana sayfa ekranında yer alan sorgulama alanına Vergi Borcu yazdığınızda, ‘Vergi Borcu Sorgulama (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ ‘Tüm Yapılandırılan Vergi Borçları Sorgulama Ve Ödeme’ sorguları çıkacaktır. Burada Güncel Borçlar ve Toplam Borçlar seçenekleri bulunmaktadır. Güncel Borçlar ekranından günü gelen ve günü geçmiş Gelir Geçici Vergi, Damga Vergisi, 5035 Sayılı Kanuna Göre Damga Vergisi, Yıllık Gelir Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi borçlarınız görülecektir. Toplam Borçlar’da ise ödeme vadesi gelmemiş, ileriki tarihte günü gelecek borçlar yer almaktadır. Yıllık Gelir Vergisi kendi adınıza kayıtlı bir şirketiniz var ise ortaya çıkar. Ekranda vergilerin hangi vergi dairesine ödeneceği, asli borç tutarı, ödeme vadesi ve geciktirilmiş ise gecikme zammı görülecektir.

Bu vergileri ödemek isterseniz, google arama alanına ‘vergi borcu’ yazılır. Burada dikkat etmeniz gereken bir detay şudur. Ekranda Reklam yazısının altında yer alan şirketin ekranına bağlanırsanız, buradan vergi borcunuzu komisyon ile ödersiniz. Özel fatura ödeme siteleri sizden yüzde 2,75’ten başlayan komisyon talep edebilirler.

Devletin kendi sitesinden yani GİB’in sitesinden ödeme yaptığınızda, herhangi bir komisyon ödemezsiniz. Devletin tüm siteleri gov.tr uzantısıyla bitmektedir. Ödeme işlemlerinde buna dikkat ediniz. intvrg.gib.gov.tr’den giriş yaptığınızda vadesi geçmiş ve geçmemiş borçlarınızı ayrı ayrı görebileceksiniz. Ekrana gelen her verginin detay bilgisini görerek tek tek ödeme yapmanız gerekir.

ssk borcu sorgulama

SGK Borcu Sorgulama

GSS borcu olanlar, Bağkur primlerini ödemeyenler ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, özel hastanelerden ve özel üniversite hastanelerinden hizmet alamazlar. Sadece Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alabilirler. Bu nedenle prim borcunuzu öğrenmek için e-devletten "Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama" linkine giriş yapmanız gerekir. Bağlı olduğunuz sigorta kolu olan 4A, 4B ve 4C’ye göre hizmet dökümünüze bakabilirsiniz.

BTK Borç ve Alacak Sorgulama

E-devlet’ten Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Mobil- Sabit- İnternet- Kablo TV- Uydu işletmecilerine olan borcunuzu öğrenebilirsiniz. Yurdumuz sınırları içerisinde adınıza açılmış tüm hatlara ait borçlarınızı e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Ana sayfaya TC kimlik no ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, E-Hizmetler/ Bilgi teknolojileri Ve İletişim Kurumu seçilmelidir. Gelen seçenekler arasından ‘Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade’ seçeneğini seçiniz. Mobil İşletmeciler (TT Mobil, Turkcell, Vodafone) Sabit Şebeke İşletmecisi (Türk Telekom) İnternet Servis Sağlayıcıları (Millenicom, Turkcell Superonline, TTNet, Turk Net, Vodafone Net) Kablo TV/İnternet İşletmecisi (TurkSat), Uydu Platform İşletmecileri (Digiturk, D-Smart) borçları sorgulanabilmektedir. Aynı zamanda aktif ve pasif (Geçmiş) aboneliklere ait olan borç sorgusunu birlikte yapmanız mümkündür. Sorgulamadan abone/hizmet no, abnelik başlangıç tarihi, yasal takibe düşen borç miktarı, vadesi geçmiş borçların faiziyle birlikte mevcut borç miktarı görülmektedir.

Yorumlar (0)