Van’ın uzaydan çekilen fotoğrafı NASA’nın favorilerinin arasında yer aldı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonun da(ISS) 20 yılı aşkın sürede görev yapan astronotların çektiği 20 dünya fotoğrafından oluşan yarışmada, Van Gölü'nün uzaydan çekilen görselinin de yer alması Van ve Bitlis'te sevinç yarattı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.03.2021, 15:05 Hanife
Van’ın uzaydan çekilen fotoğrafı NASA’nın favorilerinin arasında yer aldı

Çevrimiçi "Dünya Turnuvası" adlı yarışmada, Astronot Kate Rubins'in 2016 yılının Eylül ‘ün 12’sinde Van Gölü'nün uzaydan çekilen görüntüsü favoriler arasına girdi.

Dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisinin de verildiği Van Gölü fotoğrafı kısa sürede binlerce beğeni topladı.



Sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla sevinçlerini dile getiren Van ve Bitlis'te yaşayanlar, fotoğrafın birinci seçilmesi için destek çağrısında bulundu.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Van Gölü görselinin NASA'nın favorileri arasında yer almasının memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.



Bilmez yarışmanın ertesi gün sona ereceğini belirterek, Van Gölü'nün, dünyada bilinirliğinin artması için bu yarışmanın bir fırsat olduğunu ,tarihten miras kalan  Van Gölü’nün yeryüzünün en güzel mekanlarından biri olduğunu ve bu değeri koruyarak yeni nesillere aktarılması gerektiğine inandığını ifade etti.

Bu yarışma sayesinde Van Gölü konusunda farkındalığın artacağını söyleyen Bilmez, vatandaşlardan bu yarışmaya ilgi duymalarını beklediklerini söyledi.



NASA'nın yarışmasında yer alan fotoğraflar arasında; Japonya'nın ışıkları, kırmızı rengiyle tanınan Bolivya'daki Colorado Gölü, ABD'deki Grand Kanyonu, Bahamalar'daki Andros Adaları üzerinde oluşan bulutlar, Sahra Çölü üzerindeki bulutlar, Rusya'nın güneybatısındaki devasa kanola tarlaları, Sina
Yarımadası,  Himalayar, 2015'deki Maysak Tayfunu'nun gözünün uzaydan görünüşü, Alaska'daki Clevlan Yanardağı'nın görüntüleri bulunuyor.

NASA'nın resmi sitesi üzerinden yapılan yarışmada oylama yapabilirsiniz. 

Yorumlar (0)