V şeklindeki yolcu uçağı ilk denemeden geçti!

Hollanda'da bulunan Delft Teknik Üniversitesi'nin öğrencileri tarafından geliştirilen V şeklindeki yolcu uçağı ilk deneme uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.09.2020, 01:25 03.09.2020, 15:00
V şeklindeki yolcu uçağı ilk denemeden geçti!

Teknolojinin her geçen gün daha da ilerlemesiyle günlük hayatımızın bir parçası olan birçok teknoloji de değişikliğe uğruyor.

Son olarak Hollanda'daki Delft Teknik Üniversitesi öğrencileri tarfından tamımayla V şekline sahip bir tasarımdaki yolcu uçağının geliştirildiği duyuruldu.

Verimi en yüksek uçaktan yüzde 20 daha verimli

Flying-V adındaki uçak, düşük yakıt tüketimiyle ön plana çıkıyor ve şu anda piyasada olan en verimli uçak Airbus A350'den de yüzde 20 daha az yakıt tüketiyor.

Delft Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından 2017 senesinden beri üzerinde çalışılan uçak projesi, Hollanda Kraliyet Hava Yolları ve Airbus tarafından da destek alıyor.

Flying-V hangi özelliklere sahip

Flying V adındaki ilginç tasarımlı bu yolcu uçağının kabini, kargo güvertesi ve yakıt tankları, kanat içerisinde bulunacak.

314 yolcuyu taşıyabilecek olan Flying V, aerodinamik yapısı ve düşük ağırlığıyla birlikte en verimli hava aracı olacak.

Ufak bir versiyonu test edildi

Flying V isimli uçağın 3 metrelik mini modeli geçtiğimiz günlerde kısa bir deneme uçuşunu başarıyla tamamladı.

Test uçuşunun ardından açıklamalarda bulunan proje lideri Roelof Vos, beklenildiği gibi küçükçe bir sapma olduğunu fakat bunu da çözebileceklerini kaydederek şu anda ilk uçuştan oldukça memnun olduklarını kaydetti.

Uçması yıllar alabilir

V şeklindeki bu uçağın gerçekl yolcularla uçması için ise daha uzun yıllara ihtiyacı var.

Yorumlar (0)