Uzun zamandır bekleniyordu… Twitter’dan önemli adım!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, kullanıcılarına daha huzurlu bir deneyim sunmak için önemli bir adım attı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.04.2022, 11:25 09.04.2022, 11:29
Uzun zamandır bekleniyordu… Twitter’dan önemli adım!

Kurulduğu ilk günden bu yana büyük ilgi gören fakat dönem dönem sisteminde yer alan eksiklikler sebebiyle kullanıcıları tarafından şikâyetlere maruz kalan Twitter, bir sorunu daha çözmek için kolları sıvadı. Platformdan yapılan açıklamada, ‘bahsetmeme’ özelliğinin test aşamasında olduğu ve kısa süre içinde faaliyete geçeceği duyuruldu. 

Kullanıcıların uzun bir süredir rahatsız olduğu sorun artık çözüm aşamasında

Twitter kullanıcıları, herhangi bir bağlantısının bulunmadığı konularda etiketlenerek ve bildirim yağmuruna tutulmaktan dolayı uzun bir süredir rahatsızlıklarını dile getiriyordu. Bu konuda yeni bir adım atan Twitter, ‘bahsetmeme’ özelliği ile birlikte kullanıcıların bu tarz paylaşımlardan kolayca çıkmalarının önünü açacak. 

Elon Musk’ın hisse senedi alması ile birlikte gündemin önemli maddesi haline gelmişti

Yeni düzenlemelerle birlikte kullanıcılarına daha rahat ve özgür bir deneyim sunmak isteyen platform, bu kapsamda kendilerine gelen talep ve önerileri de değerlendirerek çalışmalar yürütüyor. Kısa süre önce Elon Musk’ın hisse alması ile yeni bir tartışma konusu haline gelen Twitter’da ‘tweet düzenleme’ butonunun da hayata geçirilmesi kullanıcılar arasında en çok tartışılan konular arasında yer almıştı.  

Şimdilik sadece masaüstünde kullanılabilecek

‘Bahsetmeme’ özelliği ile ilgili Twitter’dan yapılan son bilgilendirmede, bu fonksiyonun henüz test aşamasında olduğu ve ilk olarak yalnızca masaüstü sürümünde görülebileceği duyuruldu. Ancak test aşamalarının sonuçlanmasının ardından kısa bir süre içinde bu fonksiyonun telefonlarda da aktif hale gelmesi öngörülüyor. 

Kullanıcılar bu fonksiyon sayesinde alakasız bildirimlerden kurtulmuş olacak

Fonksiyonun hayata geçmesinin ardından, etiketlenen tweetin yanında 3 nokta ibaresinin bulunacağı duyurulan açıklamada, böylelikle bu özellik kullanılarak kullanıcıların alakasız olduğu bildirim ve konuşmalardan rahatlıkla çıkabilecekleri belirtildi.

Yorumlar (0)