Uzmanlar uyardı: Yapay zekada büyük endişe

ABD'de San Francisco merkezli CAIS (Yapay Zeka Güvenliği Merkezi), yapay zekanın insanlık için yarattığı tehlikelere yönelik yaptığı uyarıda, yapay zekadan kaynaklanan yok olma ihtimalini azaltmanın global öncelik olması gerektiğine işaret etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.05.2023, 00:44
Uzmanlar uyardı: Yapay zekada büyük endişe

CAIS tarafından online yayımlanan bildiride, yapay zeka uzmanları, basın mensupları, kamu ve politika yapıcıların, yapay zekadan kaynaklanan acil ve önemli riskleri gitgide daha fazla tartıştığı ve pek çok kişinin bu hususta kuşkularını ifade ettiği belirtildi. 

Bahse konu bildiride, "Yapay zekadan kaynaklanan yok olma ihtimalini azaltmak, nükleer savaş ve salgınlar gibi diğer toplumsal ölçekli risklere ek olarak global bir öncelik olmalıdır." ifadeleri kullanılırken, mevzubahis bildiri imzaya sunuldu.



Ne olmuştu?

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'nin CEO'su Sam Altman ve bilgisayar bilimcisi Geoffrey Hinton ise bildiriyi imzalayan çok sayıda isim arasında bulundu.

Son derece becerikli yeni nesil yapay zeka chat robotlarının yükselişiyle birlikte yapay zeka sistemlerinin insanları zekasıyla geçebildiği ve çılgınca çalıştığına ilişkin endişeler ön plana çıkmıştı.

Yorumlar (0)