Uzayda işlenen ilk suç iddiası!

Amerikan Uzay ve Havacılık Kurumu (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bir astronotun boşanmak üzere olduğu eşinin banka hesaplarına girmesi üzerine soruşturma başlattı. Bu olayın tarihte 'uzayda işlenmiş ilk suç' olabileceği iddia ediliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.08.2019, 12:12
Uzayda işlenen ilk suç iddiası!

Amerikan Uzay ve Havacılık Kurumu (NASA), ABD’li astronot Anne McClain’in (40) kendisine boşanma davası açan eşi Summer Worden’ın banka hesaplarına girdiğini kabul etmesi üzerine soruşturma başlattı. 

Bir süre önce Dünya’ya dönen Anne McClain, New York Times gazetesine avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, faturaları ve Worden’ın birlikte büyüttükleri oğlunun bakımı için yeterince para olup olmadığını kontrol etmek istediğini bildirdi.

Olay nasıl gerçekleşti?

Olay, Anne McClain'in Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) 6 aylık görevi sırasında meydana geldi. Anne McClain'ın eşi Summer Worden, banka hesabına McClain tarafından izinsiz girildiği gerekçesiyle Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) şikâyette bulundu. 

Anne McClain'ın avukatı, astronotun yanlış bir şey yapmadığını belirtti. Avukat, çiftin ortak finansmanını denetlemek için McClain tarafından banka hesabına giriş yapıldığını ileri sürdü.

40 yaşındaki astronot AnneMcClain, West Point Askeri Akademisi'nden mezun oldu. NASA’daki görevine 2013 yılında başlayan McClain, Hava Kuvvetleri’nde subay olan Summer Worden ile 2014 yılında evlendi.

McClain, 2018 yılında Worden’ı kendisine saldırmakla suçlayarak boşanma başvurusunda bulundu. McClain, birkaç ay sonra uzayda bir göreve başladı. Kısa bir süre içerisinde de McClain'in Worden'ın banka hesabına izinsiz girdiği iddia edildi. 
 

Yorumlar (0)