Uzaya ‘balonla seyahat’ dönemi başlıyor! Bilet fiyatları açıklandı

İspanyol uzay turizm şirketi HALO Space, 2025 yılından itibaren uzay sınırına balonla gezi turlarının başlayacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, bilet fiyatlarına ilişkin de bilgiler verildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.10.2022, 09:41 24.10.2022, 08:15
Uzaya ‘balonla seyahat’ dönemi başlıyor! Bilet fiyatları açıklandı

Dünyaca ünlü uzay şirketi Halo Space’den tüm dünyayı heyecanlandıran bir açıklama geldi. Uzun süredir uzay sınırına balonla gezi turları düzenlemek için çalışmalar yürüten şirket, bunun 2025 yılından itibaren mümkün olacağını duyurdu. Yapılan açıklamada bilet fiyatlarının ise 100 bin ila 200 bin avro arasında değişeceği aktarıldı. Proje kapsamında yolcular, balona bağlı bir kapsülün içine binerek uzay sınırını görme imkanına sahip olacak.

2029 yılında toplam yolcu sayısı 3 bine çıkacak

Kapsülün bu seyahat için 8 yolcu ve 1 pilotu taşıyabilecek şekilde tasarlandığı bildirildi. 40 kilometre yüksekliğe kadar çıkacak olan ‘uzay balonu’, 360 derecelik bakış açısına imkan veren pencereleriyle de yolcularına eşsiz bir deneyim sunacak. Şirket, Hindistan'daki Tata Temel Araştırma Enstitüsü'nün (TIFR) Balon Tesisi'nde gerçekleştirilecek olan test uçuşunu 2022 yılının sonunda yapmayı planlıyor. Daily Mail’in haberine göre şirket İspanya’da da bir test uçuşu yapacak. Proje kapsamında ilk insanlı ticari uçuşların 2025 yılında yapılacağı duyuruldu. 4 kıtada faaliyet göstermeyi amaçlayan şirket, 2029 yılından itibaren senede 3 bin yolcuyu uzay seyahatine çıkarmayı hedefliyor. 2029 yılındaki toplam gezi uçuşu ise 400’ün üzerine çıkacak. 

“İlk günden itibaren hedefimiz teknik ve operasyonel mükemmellik oldu”

Tüm dünyayı heyecanlandıran projeye ilişkin açıklamalarda bulunan HALO Space CEO’su Carlos Mira, “Bu proje için uzun süredir emek harcıyoruz. İlk günden itibaren hedefimiz teknik ve operasyonel mükemmellik oldu. Geride kalan 1 sene içerisinde, projeye ilişkin oldukça güvenli, kanıtlanmış ve belgelenmiş birçok veri sunduk. Ekibimiz, 1 sene içerisinde geldiğimiz bu nokta sebebiyle çok memnun. Projeyi tamamlayıp hayata geçirme konusunda çok heyecanlıyız. Yeryüzünden 40 kilometre daha yukarı çıktığınızı düşünün. İnsanlar bu deneyimi ilk kez yaşayacaklar. Hem 2025 yılı hedeflerimize hem de 2029 yılı hedeflerimize ulaşacağımıza eminim. İnsanları uzay sınırına götürmek gerçekten heyecan verici bir proje” dedi. 

Yorumlar (0)