Uzay yolculuğuna rekor başvuru

Uzay turizmi şirketi Virgin Galactic, uzay yolculuğu için 8 bine yakın rezervasyon aldı. Virgin Galactic şirketi bilet satışlarına tekrar başlatacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.02.2020, 07:00
Uzay yolculuğuna rekor başvuru

Virgin Galactic uzay turizmi şirketinin, ilk başarılı test uçuşundan bu yana yaklaşık 8 bine yakın rezervasyon aldığı, bilet satışlarına yeniden başlanacağı belirtildi.

İngiliz uzay turizmi şirketi Virgin Galactic'ten yapılan açıklamada, uzay yolculuğu kayıtlarının yeniden açıldığı ve bugünden itibaren kayıt başvurularının tekrar kabul edileceği kaydedildi.

İsteyenler internet üzerinden 1000 dolar karşılığında rezervasyon yaptırabilecek. İki saate yakın sürmesi beklenen turistik uzay uçuşu için koltukların 250 bin dolardan satışa sunulacağı bildirildi.

İngiliz uzay turizmi şirketi Virgin Galactic'ten yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Virgin Galactic Ticari Müdürü Stephen Attenborough, talebin artmasının teşvik edici olduğunu kaydetti.

Virgin Galactic Ticari Müdürü Stephen Attenborough, "Uzay Gemisi 2" isimli aracın uçuş hazırlıkları için New Mexico'daki fırlatma üssüne taşındığını, 2 aracın daha yapımına hızla devam edildiğini bildirdi.

Hedef yükseklik 80 kilometre

Şu ana kadar yaklaşık 8 bin rezervasyon alan ve 6 kişilik kabinlerde yolcuları uzaya taşımaya hazırlanan Virgin Galactic'in yükseklik hedefi ise 80 kilometre.

ISS'nın (Uluslararası Uzay İstasyonu) bulunduğu yüksekliğin iki katı olan bu mesafeden dünyanın büyük bir bölümünün görülebileceği ifade ediliyor.

İngiliz uzay turizmi şirketi Virgin Galactic tarafından 2018 yılının Aralık ayında atmosferde 82 kilometre yüksekliğe çıkılarak uzaya başarılı bir test uçuşu gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

Yorumlar (0)