“Uyuma” ile suçlular tek tuşla ihbar edilecek

İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucuyla mücadele programı kapsamında uygulamaya alınan “Uyuma” mobil uygulaması ile vatandaşlar, uyuşturucu vakalarını gördüğü yerde tek tuşla polise bildirebilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.11.2019, 07:05
“Uyuma” ile suçlular tek tuşla ihbar edilecek

Uyuşturucu ile mücadele programı kapsamında İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere sürekli olarak devlet tarafından yeni projeler geliştirilmeye devam ediliyor. İşte “Uyuma” projesi de onun bir parçası. Yeni proje ile birlikte artık vatandaşlar yalnızca tek bir tuş ile gördükleri sakıncalı durumları polise ihbar edebilecek.

“Uyuma” polis ve vatandaşı hızlıca bağlantıya geçiriyor

Vatandaşlar akıllı telefonları üzerinden hem Apple için hem de Android cihazlar için indirebilecekleri “Uyuma” uygulaması ile birlikte artık gördükleri yerde uyuşturucu vakalarını polise anında aktarabilmeleri mümkün olacak.

Uygulamaya T.C. kimlik numarası ile girebilen vatandaşlar uygulama üzerinde vaka bildiriminde bulunabilirken bununla birlikte otomatik olarak polise olay yerinin lokasyonunu da bildirmiş olacak. Bu işlemin ardından en yakın konumda bulunan narkotimler hemen olay yerine gelecek. Bildirimi yapan kişinin kimliği ise gizli tutulacak.

Yeni uygulama Narkotimlerle vatandaşların iş birliğini artırmayı ve uyuşturucuyla mücadelede çok daha hızlı yol alınabilmesini amaçlıyor.

Yorumlar (0)