Uydu internet testlerini bu yaz başlatıyor!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, Starlink uydu internet hizmetini test etmek üzere katılımcı arayışında olduğunu duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.06.2020, 16:05
Uydu internet testlerini bu yaz başlatıyor!

SpaceX, ilerleyen senelerde 42 bin Starlink uydusunu uzaya göndererek tüm dünyaya uydudan internet bağlantısı sunmayı hedefliyor. 

10 milyar dolarlık maliyete sahip olan proje kapsamında yüzlerce uyduyu yörüngeye fırlatan SpaceX, test aşamalarına geçmeye başladı. 

Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket, Starlink uydu internet hizmetini test etmek üzere katılımcılar aradığını bildirdi. 

İsteyen kişiler, Starlink'in internet sitesine girerek, yaşadığı ülke ve e-mail adresi gibi bilgileri doldurarak, servis kullanılabilirliğine ilişkin yeni haberlere ulaşabiliyor. 

Şirket, söz konusu bilgileri dolduran kişilere, bir mail gönderiyor. 

Söz konusu mailde, Starlink projesinin, erişimin yetersiz düzeyde ve yüksek maliyetli olduğu ya da hiç olmadığı yerlere yüksek hızlı geniş bant internet sunmak üzere başlatıldığı ifade edildi. 

Bu yaz itibarıyla yüksek enlemlerden başlayarak kapalı beta testleri ile açık beta testlerinin başlayacağının öngörüldüğü belirtilen mailde, posta kodu veren kişilere kendi bölgelerinde beta testi fırsatları olduğu zaman bilgilendirme yapılacağı kaydedildi. 

Mailde, genel hizmet erişimi ile ilerleyen dönemde Starlink fırlatmalarına ilişkin son gelişmelerin de paylaşılacağı belirtildi. 

Söz konusu test için kabul edilen kişilere, düz uydu antenini andıran bir kullanıcı terminali ulaştırılacak. 

Yorumlar (0)