Ürün Takip Sistemi Nedir?

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.10.2020, 00:51
Ürün Takip Sistemi Nedir?

Medikal ürün takip sistemi olarak tanımlanabilecek olan ÜTS, ülkemizde üretilen ya da ithal edilen tüm kozmetik ürünlerini ve tıbbi cihazları kapsar. Üretim aşamasından son kullanıcıya ulaştırılmasına kadar ürünün takip edilmesini sağlayan sistem oldukça kapsamlı sonuçlar sağlıyor.

Ürün Takip Sisteminin Amacı Nedir?

Kozmetik ürünleri, medikal malzemeleri ve tıbbi cihazların kayıt altına alınmasını amaçlayan sistem, ürün takibi için çok önemli bir alt yapıya sahiptir. Bu şekilde ihtiyaç duyulan denetimler sağlıklı ve etkili bir şekilde sağlanıyor. Üründen kaynaklanan olası tehlikelere karşı bu sistemle önlem alınmış olur. Daha önemlisi güvensiz ürünlerin de hızlı bir şekilde piyasadan uzaklaştırılması sağlanır. Bu şekilde kullanımları engellenmiş olur. Temel ÜTS amacı halk sağlığını ve hasta güvenliğini korumaktır.

Ürün Takip Sisteminin Faydaları

Bu sistemi kullanarak elinizdeki ürünün ne zaman, hangi amaçla, kim için kullanıldığını takip edebilirsiniz. Bu şekilde sistemin sağladığı faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

* Doğru veriye dayalı denetim sağlanır.

* Kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmiş olur.

* kaynak israfı engellenir

* Ürünlerle ilgili veri paylaşımı ve kurumlar arası koordinasyon sağlanır.

* Vatandaş için güvenli ürüne ulaşım mümkün olur.

Gerektiğinde hızlı ve etkin bir şekilde kullanılan sistem yerinde idari yaptırımları ve düzeltici faaliyetleri ile ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların güvenirliği sorgulanabilir.

Ürün Takip Sisteminden Elde Edilen Veriler

Bu kapsamda herhangi bir ürünün piyasada olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olunabilir. Eğer piyasada var ise hangi firmada olduğunu ve firmanın kimlik bilgilerini öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda ürün kimliği, geçmişi, hareketleri ve güvenilirliği de sorgulanabilir. Ürünün üretimden denetime kadar geçen sürede izlediği yol tamamen incelenebilir. Geçmiş denetim raporlarına ÜTS ile ulaşabilir. Hatta vatandaşlar bile ürünlerle ilgili bilgilere sistem sayesinde rahatlıkla ulaşabilir. 

Yorumlar (0)