Ünlü otomobil üreticisi, siber saldırıya uğradı: Tüm üretim durdu

Japonya’daki tedarikçisi siber saldırıya maruz kalan Toyota, ülkedeki fabrikalarını durdurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.03.2022, 10:41 02.03.2022, 10:02
Ünlü otomobil üreticisi, siber saldırıya uğradı: Tüm üretim durdu

Küresel çaplı siber saldırılar, son dönemlerde hayli artmış durumda iken ünlü otomobil üreticilerinden Toyota da bu durumdan nasibini aldı. Toyota’nın Aiçi kentindeki yerel tedarikçisi olan Kojima Industries firmasına siber saldırı düzenlendi. Pek çok üründe sistem arızası uyarısı verilirken Toyota da bu firma ve fabrikadaki tüm işleyişin askıya alındığını duyurdu.

14 fabrikadaki işleyiş durduruldu

Toyota, siber saldırı sebebiyle, ünlü motorları da dahil olmak üzere ülke içindeki 14 fabrikadaki 28 üretim bandının faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu. Öte yandan Kabine Baş Sekreteri Hirokazu da bir basın toplantısı düzenleyerek siber saldırılar konusunda şirketleri uyardı.



Ukrayna savaşına dikkat çekildi

Sekreter Hirokazu, Ukrayna’da devam eden siber saldırıların küresele yayılabileceğini belirterek firmalara uyarı niteliğinde açıklamalar yaptı. Şirketlerin bu süre zarfında siber güvenliğini artırması istendi. Bir başka yetkili tarafından yapılan açıklamada ise bilgisayar sunucularının virüs saldırılarına karşı korunması gerektiği kaydedildi.

Saldırının ardında Rusya mı var?

Siber saldırının arkasında Rusya olup olmadığının sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Başbakan Kişida Fumio, “Teyit etmeden cevap veremem. Bu konuyla alakalı araştırmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)