Ünlü fizikçiden şok iddia: Mars'a 5 günde gidebiliriz!

Ünlü fizikçi Paul LaViolette, kendisine 18 milyon euro verilmesi durumunda Mars'a 5 günde hatta daha bile kısa sürede gidebilecek bir uzay aracı yapabileceğini ileri sürüldü. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.02.2020, 16:03 04.02.2020, 16:08
Ünlü fizikçiden şok iddia: Mars'a 5 günde gidebiliriz!

Ünlü fizikçi Paul LaViolette, teknoloji dünyasında şok etkisi yaratan bir iddiada bulundu. 

Paul LaViolette, "Mars'a 5 günde gidebiliriz. Belki daha da hızlı olabilir ki çok da inanılmaz gelmesin diye bunu söylemedim!" dedi. 

İddiasıyla ortalığı karıştıran fizikçi, kendisine 18 milyon euro verilmesi durumunda "5 günde şipşak Mars" fikrini hayata geçirebileceğini söyledi. 

Elektriksel çekim kuramının (bir kütle üzerinde yerçekimine karşıt bir etki oluşturulması) savunucusu olan Thomas Townsend Brown'a atıfta bulunan Paul LaViolette, şunları söyledi:

"Brown'un elektrokinetik iticileri ve şemsiye benzeri cihazında büyük artı, küçük eksi elektrot olacak. İki elektrot arası baryum titanat gibi yalıtkan olacak.

Bu sayede 70 bin Newton metre güç oluşur ki bu bir jet motorundan çıkan enerjinin 5 bin katıdır. Bir uzay mekiği ana motorundan tam 300 bin kat güçten bahsediyorum. Yarı yola kadar maksimum hızda gider, sonra yavaşlar. Bana 18 milyon euro (120 milyon lira) verin, size bu aracı yaparım. Bundan eminim."

Elektriksel çekim kuramı, 1950'li yıllarda hava-uzay şirketlerinin araştırmaları için yapılan çalışmalarda duyularak yayıldı. Söz konusu kuram ile komplo teorileri arasında çeşitli bağlantılar kuruldu. 

B-2 bombardıman uçaklarının gücünün bu teoride yattığı belirtiliyor. 

Yorumlar (0)