Ünlü 51. Bölge'nin gizemi!

ABD'de çöl ortasında yer alan ve girilmesi yasak olan 51. Bölge'de, düşen UFO araçları mı inceleniyordu, yoksa başka türden bir şey miydi? İşte tartışmalar...

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.05.2019, 22:26 05.05.2019, 08:21
Ünlü 51. Bölge'nin gizemi!

İnsan, kafasını gökyüzüne çevirdiğinden bu yana merakı ve ilgisi hiç yok olmadı. Dünya’nın dışında yaşamın olup olmadığı sorusu hep merak edildi. Bazı kişiler bu düşünceye mesafeli dururken, birçok kişi uzayın derinliklerinde bazı medeniyetlerin yaşadığını, hatta bu canlıların zaman zaman gezegenimizi ziyaret ettiğini düşünüyor.

Özellikle 1950’li yıllardan sonra Amerika’da bir hayli artış gösteren UFO (Tanımlanamayan Uçan Cisim) gözlemi yaptığı söyleyenlerin sayısındaki patlama yeni bir dönem başlattı.

Gökyüzünde bir fincan tabağı!

UFO fenomenin yayılmasını sağlayan şey, Kenneth Arnold isimli bir iş adamının özel uçağıyla seyrederken, gökyüzünde fincan tabağı şeklinde yatay ve çok hızlı hareket eden cisimler gördüğünü öne sürmesiydi.

1947 yılının Haziran ayında, yaklaşık 9 tane uçan cisim gördüğünü belirten Arnold, bu cisimlerin birbirine bağlıymışçasına hareket ettiklerini de söyledi.

Ünlü Roswell olayı

Dünyayı şoke eden bu ifadelerden bir ay sonra, 4 Temmuz 1947’de yaşandığı söylenen bir olay ise tarihe ‘Roswell Olayı’ olarak geçecekti.

Amerika’nın bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’da Roswell dolaylarındaki bir çiftliğin sahibi olan Mac Brazel, arazisinde bir enkaz olduğunu iddia ederek askeri yetkililere haber verdi.

O bölgeden geçen genç bir subay, bu enkazın uçan daire enkazı olduğunu söylemiş ve bütün ülke ayağa kalkmıştı. Ardından yapılan açıklamalar bunun bir uçan daire enkazı değil, meteoroloji balonu kazası olduğunu söylese de birçok kuşkucu buna asla inanmadı.

UFO enkazı taşındı mı?

Bazı kuşkucular, o gün Roswell yakınlarına düşen enkazın, Las Vegas’ın 150 km. kuzeyinde yer alan bir bölgeye götürüldüğünü ve burada incelendiğini öne sürüyorlardı. Onlara göre UFO enkazı, meteoroloji balonuyla değiştirilmiş ve halk bilinçli olarak yanıltılmıştı.

Yıllarca, Las Vegas’ın kuzeyinde olan bu bölge hakkında pek çok spekülasyon ortaya atıldı. 51. bölge denilen bu arazi, Las Vegas’ın 150 km. kuzeyindeki 76 kilometrekarelik bir alandı. Bölgeye 50 kilometreden fazla yaklaşmak yasaktı. Bölge etrafında gezen birçok kişinin, farklı araçlarla takip edilmesi ve çölde kameraların olması komplo teorisi tutkunlarının ağzını sulandırdı.

Varlığı yıllar boyunca kabul edilmedi

Bu konudaki ısrarlı gözlemler sonucu, çalışmaların yerin altına çekilmesi, tartışmaları daha da alevlendirdi. Şüphecilere göre; birçok olaydan toplanan uçan daire enkazları ve uzaylı cesetleri burada inceleniyor, lazer silahları yapılıyor ve görünmezlik teknolojisi üzerinde çalışmalar yürütülüyordu.

Ancak ABD’li yetkililer, yıllar boyunca böyle bir bölgenin varlığını kabul etmedi. Onlara göre, bu söylemler saçmalıktan ibaretti.

Sovyetler Birliği'nin aracı bölgeye uçunca...

Fakat Sovyetler Birliği’nin bu bölge üzerinde uçan bir aracı, alanı görüntüleyince işler değişti. ABD’li bazı yetililer, bahsi bir bölgenin varlığını kabul etti. UFO meraklıları heyecanlansa da yetkililer, bu bölgenin uçak ve teknoloji geliştirmeyle ilgili çalışmaların yürütüldüğünü söyleyip olayı geçiştirmeye çalıştılar. 51. Bölge’nin varlığı bundan yıllar sonra, 2013 yılında resmi olarak kabul edilecekti! Gerçekten de ele geçirilen uzaylı teknolojisinin geliştirildiği ve dünyadan saklandığı bir bölge olabilir miydi?

Görünmez uçaklar mı üretiliyordu?

O yıllardaki Soğuk Savaş’ın etkisiyle de birlikte bazı kişiler, bu teknolojinin Sovyetler Birliği’ne karşı yürütülen bir çalışma olduğunu öne sürüyorlardı.

Onlara göre ABD uçakları, geliştirilen görünmezlik teknolojisiyle birlikte, diğer ülkelerin hava sahasında rahatça gezecekti. Ani bir savaş durumunda ise bu uçaklar, her yeri tarumar edecekti?

51. Bölge ile ilgili bugün birçok bilgiye kolaylıkla ulaşılıyor. Çünkü ABD, 2013 yılında bu bölgenin varlığını kabul etti zaten. Ancak bölgede yapılanlara ilişkin birçok şey halen daha şüphe barındırıyor!

Yorumlar (0)