Uluslararası Uzay İstasyonu'nda astronotlar uzay yürüyüşüne çıktı

ISS'de görev yapan NASA astronotu Shane Kimbrough ve ESA astronotu Thomas Pesquet, geçtiğimiz hafta çarşamba günü teknik aksaklıklar sebebi ile ertelenen güneş panellerinin kurulumunu sürdürmek için uzay yürüyüşüne çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.06.2021, 00:34
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda astronotlar uzay yürüyüşüne çıktı

ISS'de (Uluslararası Uzay İstasyonu) geçtiğimiz hafta çarşamba günü teknik aksaklıklar sebebi ile ileri bir tarihe ertelenen güneş panellerinin kurulumunu sürdürmek için astronotlar uzay yürüyüşüne çıktı. ISS Expedition 65 ekibinde yer alan NASA (ABD Havacılık ve Uzay Ajansı) astronotu Shane Kimbrough ve ESA (Avrupa Uzay Ajansı) astronotu Thomas Pesquet, güneş panellerinin kurulumunu sürdürmek maksadıyla TSİ 14.42’de ISS’nin Quest hava kilidinden uzay yürüyüşü sürecini başlattı.

6 adet güneş paneli kuruluyor

Pesquet’in dördüncü, Kimbrough’un ise sekizinci defa çıktığı uzay yürüyüşünün yaklaşık olarak 6,5 saat boyunca devam etmesi bekleniyor. Halihazırdaki uzay yürüyüşü, Kimbrough ve Pesquet'in birlikte yaptığı dördüncü uzay yürüyüşü olurken ikili, uzay istasyonuna kurulması öngörülen 6 adet güneş panelinin ikinci bölümünü kuracaklar.

Güç ihtiyacını karşılaması öngörülüyor

Güneş panellerinin geriye kalan 4 bölümünün ise ilerleyen dönemlerde kurulması planlanırken geçtiğimiz çarşamba günü güneş panelinin ilk bölümü kurulmuştu. Kurulacak yeni panellerin, uzay istasyonunun güç gereksinimini karşılamasına yardımcı olması bekleniyor. 



Yorumlar (0)