Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye büyük onur: Almanya’nın en prestijli ödülü

BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin, Dr. Özlem Türeci ile biyokimyager Prof. Dr. Katalin Kariko, Almanya'nın en büyük tıp ödülü olarak bilinen "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022" ile onurlandırıldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.09.2021, 15:43
Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye büyük onur: Almanya’nın en prestijli ödülü

1952’den beri Almanya'da tıp alanındaki araştırmalar ve çalışmalar için Paul Ehrlich Vakfı’nın verdiği "Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter Ödülü" bu sene, Kovid-19’a karşı aşı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci ile birlikte biyokimyager Prof. Dr. Katalin Kariko'ya verildi.

“Azimleri ve vizyonları sebebiyle ödüle layık görüldüler”

Paul Ehrlich Vakfı’nın yaptığı açıklamada, "Türeci, Şahin ve Kariko, mesajcı RNA'nın (mRNA) hastalığı engelleme ve tedavi etmede bir ilke olarak geliştirilmesindeki vizyonları ve azimleri sebebiyle 2022 Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter ödülüne layık görüldü." ifadeleri kullanıldı.

Tıp alanında Almanya’nın en prestijli ödülü

Tıp alanında Almanya'nın en en prestijli ödülüne sahip olan Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile Macar asıllı Katalin Kariko, 14 Mart 2022’de Frankfurt’ta gerçekleştirilecek törenle 120 bin euro değerindeki ödülü alacak.

Yorumlar (0)