UFO sanılan cisim bakın ne çıktı!

Rusya ve Türkiye'nin bazı bölgelerinde vatandaşlar tarafından görülen ve birçok kişinin UFO sandığı ışık hüzmesinin, Astrahan şehrindeki Kapustin Yar Uzay Üssü'nden fırlatılan bir Rus balistik füzesi olduğu ortaya çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.11.2019, 14:29
UFO sanılan cisim bakın ne çıktı!

Rusya'da yerel medyada yer alan haberlerde, Ural Dağları bölgesi ve İdil Nehri çevresinde perşembe gecesi görülen ışık hüzmesi, yerel sakinler tarafından UFO zannedilmişti.

Fakat bu cismin gerçekte Topol-M modeli kıtalararası balistik füze olduğu, Rusya Savunma Bakanlığının fırlatma videosunu yayımlamasıyla ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Kapustin Yar bölgesinden deneme amaçlı fırlatılan Topol-M modeli kıtalararası balistik füzesinin videosu yayınlandı ve bazı bilgiler paylaşıldı.

Füze denemesi ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığının yaptığı resmî açıklamada, “Bakanlığımız, 28 Kasım 2019 tarihinde Astrakhan bölgesindeki Kapustin Yar sahasından bir Topol kıtalararası balistik füzesini test etti. Füze, Kazakistan'ın Sary-Shagan sahasında simüle edilmiş bir hedefi vurdu” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığının yayımladığı görüntülerde, gökyüzüne atılan füzenin bulutların arasından kayboluşu da bulunuyor.

Topol-M kıtalararası balistik füzeleri, Rus ordusu tarafından 1980’li yılların sonunda geliştirilmeye başlanmış stratejik bir kıtalararası balistik füze sistemi olma özelliğini taşıyor.

800 bin ton TNT’nin yıkıcı gücüne sahip olan Topol-M kıtalararası balistik füzeleri, 1945 yılında Japonya’nın Nagazaki kentine atılan atom bombasının yıkıcı gücünün 40 katı büyüklüğüne sahip.

Yorumlar (0)