Uçan taksi testi geçti!

Alman uçak firması Volocopter GmbH'in yeni projesi, uçan taksi Volocopter'in Singapur’da deneme uçuşu başarıyla gerçekleştirildi. Hava taksisinin bagajlı iki yolcu taşıması ve pilotsuz uçması planlanıyor. Uçan taksi akıllara çok sevilen çizgi film Jetgiller'i getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.10.2019, 15:46 24.10.2019, 16:11
Uçan taksi testi geçti!

Alexander Zosel and Stephan Wolf tarafında 2012'de Almanya'da kurulan uçak şirketi Volocopter GmbH'in uzun zamandır hava taksisi için çalışma yaptığı biliniyordu. Şirket; ilk insanlı uçuşunu ve son testini Singapur’da gerçekleştirdiğini ve başarıyla sonuçlandığını bildirdi. Singapur’un Marina Körfezi’nde başarılı bir şekilde uçuşunu gerçekleştiren 18 pervaneli hava taksi Volocopter bir video ile de dünyaya tanıtıldı.

Volocopter şirketi 2 yıl sonra Asya'da pilotsuz uçan taksi seferlerine başlamayı hedefliyor. Marina Körfezi üzerinden 2 buçuk dakikada geçen uçan taksinin ulaşımda çok büyük kolaylık sağlayacağı belirtiliyor. Uçan taksi, iki yolcuyu bagajlarıyla birlikte taşıyabiliyor ve aynı zamanda saatte 110 kilometre hıza ulaşabiliyor. Yıllar önce yapılan Jetgiller dizisinde hayal olan bireysel olarak uçma fikri böylece gerçekleşmiş oluyor.

Teknoloji yıllar önce hayal olan bilim kurgu çizgi dizi ve filmlerini gerçek hayatta da kullanılabilir kılmaya başladı. Görenlere Jetgiller'i hatırlatan Volocopter'in kaç yıl içinde dünya genelinde kullanılacağı konusunda ise açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)