Uçak koltuklarında korona tasarımı

Yeni tip koronavirüs etkisi, uçak yolculukları için yeni tasarıma zorladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.04.2020, 10:33
Uçak koltuklarında korona tasarımı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi (küresel salgın) tüm dünyanın birçok alışkanlığını değiştirdi. Alışkanlıklar yeniden düzenlenirken salgından en çok etkilenen sektör olan ve en yüksek riski barındıran hava yolu taşımacılığı da çareler aramaya başladı. Akla gelen ilk soru ise hava yolu ulaşımında yolculukların nasıl olacağı. İtalyan Aviointeriors firması bu soruya cevap verebilmek için tasarım çalışmasına başladı.

İlk olarak 2019 yılının son günlerinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) 2 milyon 640 bin kişiye bulaşmış durumda. Neredeyse dünya üzerindeki her ülkede rastlanan koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 185 bine yaklaşmış durumda.

Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden birisi olan hava yolu şirketlerinin salgından sonraki dönemde nasıl bir yol izleyeceği henüz netlik kazanmadı.

İtalyan koltuk firması Aviointeriors "salgın sonrası dönemde uçak yolculukları güven içinde nasıl yapılacak" sorusuna cevap aradı ve yaptığı tasarım çalışmalarını yayınladı.

Aviointeriors firmasının Instagram hesabından yayınladığı “Janus” koltuk tasarımında, yeni tip koronavirüsün yayılma riskini azaltmak için yolcular arasına cam bölmeler konulduğu görülüyor.

Koronavirüse karşı tedbir amaçlı hazırlanan tasarımda yan yana oturan yolcular ters yönlere bakacak şekilde yerleştiriliyor ve cam bölmelerle konuma altına alınıyor. Başka bir ifadeyle yolcular asla yüz yüze gelmeyecek şekilde yolculuk yapıyor.

Firmanın koltukları boş bırakmak ya da aralıklarla konumlandırmanın maaliyet hesabı açısından kabul edilebilir görmediği görülüyor.

Yorumlar (0)