Üç defa ertelenmişti: Artemis-1 roketi bugün fırlatmaya hazırlanıyor

Yunan Ay tanrıçasının isminin verildiği Artemis’in keşif görevi noktasında 2028 yılına kadar Ay’a insanlı seferler gerçekleştirmesi planlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.11.2022, 10:01 17.11.2022, 05:50
Üç defa ertelenmişti: Artemis-1 roketi bugün fırlatmaya hazırlanıyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Artemis-1’in uçuş denemesi için bugünü işaret etti. Daha önce teknik aksaklıklar sebebiyle üç defa ertelenen görevin bugün gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İnsanlı seferler düzenlenecek

2028 senesinde kadar devam edilmesi düşünülen seferlerin sonrasında Ay yörüngesinde bir uzay istasyonu inşa edilmesi ve bu bölgeye basamak oluşturularak Mars'a insanlı seferler gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Son hazırlıkları bitirildi, fırlatılmaya hazırlandı

ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Kennedy Uzay Merkezi'nden çıkış yaparak Ay yolculuğuna 29 Ağustos günü başlayacağı düşünülen roket ve kapsül birleşimi SLS-Orion uzay aracının çıkış yapmasının, roket motorunda bulunan bir sızma durumunun engellenememesi sebebiyle iptal edildiği ve ertelendiği duyurulmuştu.

2 Eylül günü yeni uçuş denemesinin gerçekleşeceğinin açıklanmasından kısa süre sonra gelen duyuruda ise uzay aracının atılmasının 3 Eylül tarihine ertelendiği ifade edilmişti. Üçüncü defa Nicole Kasırgası nedeniyle ileri tarihe atılan fırlatmanın, son hazırlıklarının bitirildiği aktarıldı.

Yorumlar (0)