Twitter’ın ‘gerçek’ karanlık modu Android’e geldi

Twitter’in iOS cihazlar için sunduğu gerçek karanlık modu ‘Lights Out’ Android cihazlarında yakın zamana kadar bulunmuyordu. iOS için yayınlanmasının ardından 1 ay geçtikten sonra söz konusu özellik şimdi Android platformunda bulunan Twitter’ın Alpha versiyonu için sunuldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 16:30
Twitter’ın ‘gerçek’ karanlık modu Android’e geldi

Twitter, geçtiğimiz aylarda gerçek karanlık modunu paylaşmıştı iOS için. Gerçek dememizin nedeni uygulamanın bütünüyle karanlık olmasıydı. Söz konusu özellik Android cihazlar için de uzun bir süredir bekleniyordu. Beklenen özellik geldi ama Alpha versiyonuna.

Karanlık mod güncellemesi yalnızca görüntü olarak iyileştirme yapmıyor bununla birlikte OLED ekranların pil kullanımına dair de önemli bir tasarruf sağlıyor. Aslında şirket tarafından hem iOS hem de Android platformu için aynı anda yayınlama sözü verilmesine rağmen muhtemelen beklenmeyen bir takım nedenlerden dolayı bunun süresi ertelendi.

Şu an mevcut güncelleme ise hâlâ Twitter’ın stabil versiyonu için yayınlanmadı. Lights Out özelliği Twitter’ın alpha versiyonunda kullanıma sunuldu, bu da özelliğin hali hazırda düzgün çalışmadığını gösteriyor olabilir. Karanlık modun tüm versiyonlara ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0)