Twitter’ın CEO’sundan şaşırtıcı uygulama kulllanım süresi

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, kurucusu olduğu sosyal medyada iPhone’lardaki Screen Time özelliğini aktif ederek günlük yaklaşık 2 saat geçirdiğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.10.2019, 13:30
Twitter’ın CEO’sundan şaşırtıcı uygulama kulllanım süresi

Twitter’ın kurucusu olan ismin bile sosyal medya ağında günlük olarak yaklaşık 2 saat zaman ayırdığını biliyor muydunuz? CEO Dorsey üstelik bu özelliği iPhone’u ile planladığını ifade ediyor. Bir medya kanalına açıklamalarda bulunan Dorsey, 13 yıl önce kurulması konusunda yardımcı olduğu platformda günlük 2 saat zaman geçirdiğini ifade etti.

Etkinliğe katılan pek çok gazeteci attığı tweet’lerde bu özelliği Screen Time adındaki bir uygulamayla kullanabildiğini ifade etti. Zaman kısıtlama özelliği iOS 12 ile birlikte dahili olarak 2018 yılında kullanıcılarla paylaşılmıştı. Screen Time programının özelliği ise kullanıcılara uygulama üzerinde ne kadar zaman geçirebildiklerini gösterebilmekti. Aynı zamanda dilerse kullanıcılar uygulamaya süre kısıtlaması da koyabiliyorlardı.

CEO Dorsey’in ses getiren açıklamaları bununla da sınırlı değildi. Geçtiğimiz yıl ne evinde ne de iş yerinde tablet veya dizüstü bilgisayarının olmadığını açıklamıştı. Dorsey bütün işlerini telefonundan halediyor.

Dorsey geçtiğimiz yıl Twitter’ın Avustralya’da bulunan merkezinde basına verdiği demeçte, “Sabahları uyandığımda işe gidene kadar telefonumu kontrol etmiyorum. Telefonumda çalışırken ise bildirimleri kapatıyorum” açıklamasını yapmıştı. Ayrıca Dorsey, telefon ve dizüstü bilgisayarların sürekli açık konumda olmasının kişilerin verimlerini düşürdüğü konusunda da açıklamalarda bulunmuştu.

Yorumlar (0)