Twitter’ı almaktan vazgeçmişti… Elon Musk’tan yeni mektup!

44 milyar dolarlık anlaşmayı bozarak Twitter’ı satın almaktan vazgeçen dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, sözleşmenin feshine ilişkin yeni bir mektup daha gönderdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.08.2022, 11:43
Twitter’ı almaktan vazgeçmişti… Elon Musk’tan yeni mektup!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan mektubun, Twitter’ın eski güvenlik sorumlusu Pieter Zatko’nun itiraflarının ardından kaleme alınması dikkat çekti. Zatko, Twitter’ın sahte hesaplar konusunda tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığını iddia ederek çeşitli itiraflarda bulunmuştu. 

Mektupta Zatko’nun iddialarına geniş yer ayrıldı

Musk’ın avukatı Mike Ringler tarafından komisyona sunulan mektupta, Zatko’nun iddialarını uzun bir bölüm ayrıldı. Musk’ın avukatı Ringler, bu iddialar doğrultusunda Twitter yöneticilerinin sözleşmedeki bazı maddeleri ihlal ettiğini vurguladı. Öte yandan mektupta, söz konusu iddialar sebebiyle haklı fesih yolunun açıldığı ve bu konuda belirgin temeller bulunduğu belirtildi. 

Zatko’nun iddiaları büyük ses getirdi

Komisyona sunulan bilgide ayrıca, Elon Musk’ın Twitter’ın spam hesapları ölçme sistemi hakkında da Pieter Zatko’dan detaylı bilgi istediği kaydedildi. Zatko, ihbarcı olarak yaptığı suç duyurusunda Twitter yöneticilerinin federal birimleri bot ve spam hesaplar ile ilgili yanıltıcı bilgiler verdiğini öne sürmüştü. Zatko ayrıca Twitter’ın spam hesapların sayısını azaltmak yerine kullanıcı sayısının artışını daha çok önemsediğini vurguladı. Twitter yöneticilerinin günlük kullanıcı sayısındaki artışa paralel olarak 10 milyon dolara kadar varan ek kazançlar elde ettiği iddia edilmişti. 

Twitter, Elon Musk’a dava açmıştı

Twitter ise Zatko’nun suç duyurusunda yaptığı tüm açıklamaları reddederek, yalanladı. 8 Temmuz 2022 tarihinde Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyuran Elon Musk, şirketin birçok sözleşme maddesini ihlal ettiğini vurgulayarak sözleşmeyi feshettiğini açıklamıştı. Twitter ise Musk’ın geri adımı üzerine dünyaca ünlü iş insanına dava açmış ve tazminat talep etmişti. Tüm dünyanın merakla beklediği ilk duruşma, 17 Ekim’de yapılacak.

Yorumlar (0)