Twitter’dan vazgeçmişti! Elon Musk satın almama sebebini açıkladı

Geçtiğimiz aylardan bu zamana kadar devam eden Twitter’ın satın alınma durumu ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Tesla’nın CEO'su Elon Musk, Twitter’dan vazgeçme sebebini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.09.2022, 10:28
Twitter’dan vazgeçmişti! Elon Musk satın almama sebebini açıkladı

Nisan ayında başlayan Twitter’ın satın alınma işlemi birçok farklı duruma sahne oldu. ABD'li yüksek teknoloji devi Elon Musk'ın, 44 milyar dolara satın alma protokolünden temmuz ayında çıkmasının ve Twitter ile mahkemelik olma nedeninin 3. Dünya Savaşı endişesinden dolayı meydana geldiği iddia edildi.

“Yavaşlayalım, Putin konuşma yapsın”

“Edinilen bilgilere göre, SpaceX ve Tesla’nın CEO'su Musk, sosyal medya platformunun satın alma işlemlerinin finansörlerinden olan Morgan Stanley'de bulunan bir bankere 8 Mayıs tarihinde yolladığı mesajlarda, hızlı davranmamaları, 9 Mayıs Zafer Günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklama yapmasını beklemeleri gerektiğini dile getirdi.

Nazi Almanya’sını mağlup ettiklerinin 77. yıldönümünde açıklamada bulunan Putin, “Batı ülkeleri Rusya'ya karşı işgal çalışmaları başlatıyordu. Bizde bunu gördük ve 24 Şubat tarihinde Ukrayna'ya özel bira askeri operasyon başlattık. Bu doğru bir karardı.” demişti.

“Kişisel kaygılar sebebiyle anlaşmadan çekildi”

Musk ve Twitter arasında oluşan mahkeme sürecinde bu konuşmalar da gündeme alındı. 6 Eylül tarihinde gerçekleştirilen duruşmada sosyal medya platformunun avukatı, Musk’ın yolladığı mesajları okudu.

Mesajlarda ise şu ifadeler bulunuyor, "Birkaç gün için yavaşlayalım. Yarın Putin'in bir konuşma yapacak bu oldukça önemli. Eğer 3. Dünya Savaşı yaşanırsa, Twitter'ı satın almanın herhangi bir manası olmaz."

Metinlerden yola çıkan Twitter'ın avukatı, “Musk'ın kişisel kaygılar sebebiyle anlaşmadan çekildiğini ve sözleşmeyi ihlal ettiğini' aktardı.

“İddiasını kanıtlayacak delile sahip değil”

Mesajların bu noktada mahkemeye sunulmasının “saçmalık” olduğunu ifade eden Tesla CEO'sunun avukatı, bütün mesajlaşma akışının yayımlanmasıyla bu durum böyle olduğunun anlaşılacağını savundu. Elon Musk’ın avukatı konu ile ilgili, "Twitter, ortaya attığı bu teoriyi kanıtlayacak bir delile sahip değildir. Twitter'ın normalde ne yaşandığıyla ilgili iddiasının gerçekte ne olup bittiğiyle bir alakası bulunmuyor." dedi.

Bütün mesajların ise gelecek hafta davaya eklenmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Temmuz ayında uzun zamandır satın almak için uğraştığı Twitter anlaşmasından vazgeçen Musk, sosyal medya firmasını spam ve sahte hesapların miktarını normalden düşük göstermekle suçlamıştı.

Platformu bot kullanıcılardan arındırmak ve bütün insan hesapları doğrulamak, Musk'ın Twitter'ı dinamik bir şekilde özel firmaya çevirdikten sonra uygulamaya söz verdiği farklılıklar içerisindeydi.

Daha sonra ise Twitter'ı satın almaktan vazgeçen Musk, tarafına açılan davaya karşı bir davayla cevap verdi. Ekimin ilk günlerinde 5 gün olacak şekilde duruşmalar gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)