Twitter’dan iklim değişikliği yasağı

Sosyal medya alanı olan Twitter iklim değişikliğiyle sebebiyle bu tarz verilen bilimsel açıklamaları kabul etmeyen reklamlara yasak getirilip bunların yayınlanmayacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.04.2022, 11:07
Twitter’dan iklim değişikliği yasağı

Twitter gerçekleştirdiği açıklamayı kendi hesabı üzerinden duyurdu. Yaptığı paylaşımda "İklim değişikliğini kabul etmeyenler için Twitter’dan para kazanamamaları adına yasak getireceğiz. Gerçeği göstermeyen bu reklamlar iklimde yaşanan kriz durumundaki mühim tartışmaların önüne geçmemeli" şeklinde ifade etti.

Google ve Pinterest’te aynı kararı vermişti

Geçmiş zamanlarda Pinterest ve Google da benzer şekillerde reklam yasağı için işlemler yapmıştı. Google geçtiğimiz sene iklim değişikliğini reddeden reklamların yayınlanmaması adına yasak getirdiğini açıklamıştı.

İklim değişikliği nedir?

İklim değişikliği yani diğer adıyla Küresel ısınma şu şekilde açıklanabilir. Karbondioksit ve buna benzer ısının tutulmasını sağlayan gazların atmosferde çoğalmasıyla meydana gelen ve havaya bırakılan sera gazlarının sebep olduğu belirtilen bu gazların salınmasıyla beraber, Dünya üstünde sene boyunca deniz, hava ve karada ölçülen olması gereken ortalama ısının yükselmesi sebebiyle Dünyanın ikliminde değişiklik yaşanmasıdır. Bu gerçekleşen değişimler sonunda çölleşme, kuraklık, su baskınları, yağışlardaki dengesizlik ve sapmalar, fırtına, hortum, tayfun vb. meteorolojik şekilde yaşanan olaylarda yükselişler olarak kendisini gösterebilir.

Yorumlar (0)