Twitter’da kullanılan özellik Instagram’a geldi

Instagram, herhangi bir paylaşımınızı profilinizin en üst kısmına sabitleyebileceğiniz yeni bir özelliği kullanıma açtı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.06.2022, 14:31 09.06.2022, 08:50
Twitter’da kullanılan özellik Instagram’a geldi

Dünyanın en ünlü video ve fotoğraf paylaşım uygulaması olan Instagram, uzun yıllardır Twitter'da kullanılan "sabitleme" özelliğinin bir benzerini platforma ekledi.

İçerikler profillerin başına sabitlenecek

ABD merkezli sosyal medya uygulaması Instagram, nisan ayında testlerini gerçekleştirmeye başladığı söz konusu özelliği tüm kullanıcılara sundu. Uygulamaya gelen bu yeni özellik ile beraber kullanıcılar yayınladıkları videoları, Reels veya fotoğraf içeriklerini profillerinin üst kısmına sabitleyebilecek.

Instagram gönderi sabitleme nasıl kullanılır?

Gönderi sabitleme özelliğini kullanmak için öncelikle profilinize girin. Sabitlemek istediğiniz paylaşımı açtıktan sonra sağ üstte bulunan üç noktaya dokunun. Daha sonra açılan menüden "Profiline tuttur" seçeneğine tıklayın.

Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, artık paylaşım tarihi ne zamana ait olursa olsun o gönderi profilinizde en üst kısımda görünecek. Yeni özellik kademeli bir şekilde yayınlandığından henüz bazı kullanıcılara ulaşamadı. Diğer bir yandan Instagram, bu güncelleme ile beraber Reels videolarının süresini de 90 saniyeye yükseltti.

Yorumlar (0)