Twitter: Yanlışlıkla çöktük, özür dileriz!

Sosyal medya platformu Twitter, yanlışlıkla dâhili sistemlerde bir değişiklik gerçekleştirildiğini, bu nedenle kullanıcıların erişim problemi yaşadıklarını duyurdu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2020, 12:45
Twitter: Yanlışlıkla çöktük, özür dileriz!

Dünya genelinde sosyal medya platformu Twitter'a erişim problemi yaşanmıştı. Kullanıcılar, Twitter hesaplarına girdiklerinde, "tweet'lerin yüklenemediğine" dair bir uyarı ile karşılaştılar. 

Twitter'dan konuya ilişkin açıklama geldi. 

Sosyal medya platformu tarafından yapılan açıklamada, yanlışlıkla dâhili sistemlerde bir değişiklik gerçekleştirildiği, bu yüzden kullanıcıların erişim problemi yaşadıkları ifade edildi.

Açıklamada, Twitter'a yönelik herhangi bir hackleme olayı ya da saldırı yaşanmadığı kaydedildi. 

Temmuz ayında hacklenmişti

Twitter, 15 Temmuz 2020'de kritik düzeyde bir siber saldırıya maruz kalmıştı. Birçok Twitter hesabının ele geçirildiği ve söz konusu hesaplardan dolandırıcılık yapmak üzere paylaşımlarda bulunulduğu ifade edilmişti.

İşte ele geçirilen hesaplardan bazıları:

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk,

Kanye West,

Eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg,

Microsoft'un sahibi Bill Gates,

Amazon kurucusu Jeff Bezos.

Twitter hesaplarından paylaşımda bulunan hackerların, BTC cüzdan adresleri verdikleri ve söz konusu adreslere bağışta bulunulmasını talep ettikleri görülmüştü. Böylece siber saldırıda bulunan kişiler, oldukça kısa bir zaman içerisinde 100 bin doların sahibi olmuştu. 

Fakat Twitter'da meydana gelen son problemin bir hackleme girişimi olmadığı belli oldu.

Yorumlar (0)