Twitter Video İndirme

Twitter video indirme işlemi için doğrudan tarayıcı tabanlı olan bir süreç izlenebiliyor. Bunun yanı sıra farklı uygulamalar sayesinde video indirmek de mümkün.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.06.2020, 00:06
Twitter Video İndirme

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, sahip olduğu pek çok farklı özellik nedeniyle insanlar tarafından tercih ediliyor. Platformun en beğenilen özelliklerinden birisi de video paylaşımına imkan tanıması.

Twitter’da video paylaşmak sık kullanılan ve insanların hoşuna giden bir durum. Bu nedenle, her an takip edilen videolardan bazılarını indirmek istemek de gayet doğal. Platform üzerinden videoların doğrudan indirilmesine izin verilmiyor. Ancak Twitter video indir işlemi yapmak için tercih edilebilecek bazı yöntemler de bulunmuyor değil.

Twitter Videoları Nasıl İndirilir?

Twitter video indirme işlemi için doğrudan tarayıcı tabanlı olan bir süreç izlenebiliyor. Bunun yanı sıra farklı uygulamalar sayesinde video indirmek de mümkün. Tarayıcı tabanlı olarak internet siteleri sayesinde video indirmek için ilk olarak indirmek istediğimiz videoya gitmeniz gerekiyor. Ardından videonun sağ üst köşesinde bulunan ‘’bağlantı adresini kopyala’’ seçeneğini seçmelisiniz.

Bağlantıyı kopyaladıktan sonra video indirme işlemini gerçekleştirecek olan siteye erişim sağlayarak, URL kutusuna kopyaladığımız bağlantı adresini yapıştırmamız gerekiyor. Bu işlemin ardından ise tek yapılması gereken ‘’video indir’’ butonuna basmak.

Bahsedilen yöntem sayesinde telefon, bilgisayar ya da tablet ile video indirebilmek mümkün oluyor. Her cihaz için aynı yolların uygulanması gerektiğini de belirtmeden geçmemek gerek. İndirme işlemi tamamlanan videolar cihazlara bağlı olarak farklı klasörlere inebilir. Bu noktada dikkatli olmak gerekiyor.

Twitter Video İndirme Programı

Tarayıcıdan farklı olarak, mobil uygulamalar sayesinde de video indirme imkânı bulunuyor. Oldukça kolay olan bu yöntem için en başta video indirme programını mobil cihazınıza yüklemeniz gerekli. Oldukça sade tasarıma sahip ve kullanımı kolay olan bu programlar yalnızca saniyeler içinde videonun indirme işlemini başarabiliyor.

Twitter video İndirme programı, videonun bağlantı adresinin kopyalanması ve uygulama içinde bulunan ilgili kısma bu adresin yapıştırılmasıyla videoyu indiriyor. Saniyeler içinde tamamlanan işlem sonunda inen video mobil cihazın galeri bölümüne kaydediliyor.

IOS ve Android iletim sistemine sahip olan her iki cihaz için de video indirme olanağı tanıyan uygulama, video indirmek isteyen kilerin sık kullandığı ve barılı sonuçlar aldığı bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

Son olarak bir başka Twitter videosu indirme yöntemine değinmek gerekirse, videonun oynatıldığı internet adresinin başına iki adet ‘’xx’’ koyulması da karşınıza bir indirme sayfasının çıkacağından bahsetmek gerekecektir. Anlatılan tüm yöntemlerin de video indirme işlemi için başarılı sonuç verdiğini ve rahatlıkla kullanılabileceğini söylemek gerekir.

Yorumlar (0)