Twitter, ünlü bilgisayar korsanını güvenlik şefi olarak işe aldı

Twitter son dönemlerde yaşanan güvenlik açıklarının giderilmesi ve önlemlerin sıkılaştırılması için bir dönemin en bilinen isimlerinden ünlü hacker Peiter Zatko'yu işe aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.11.2020, 14:22 18.11.2020, 14:41
Twitter, ünlü bilgisayar korsanını güvenlik şefi olarak işe aldı

Son dönemlerde sıkça güvenlik ihlallerinin yaşandığı Twitter, geçtiğimiz aylarda en büyük saldırılarından birini yaşamış ve birçok ünlü hesap ele geçirilip bitcoin dolandırıcılığına karışmıştı.

Twitter, güvenlik endişelerini gidermek için ve önlemleri de sıkılaştırmaka amacıyla bir dönemin en bilinen hacker'lardan birisi olan Peiter Zatko'yu önemli bir görevle bünyesine kattı.

Şirketin güvenlik şefi oldu

Twitter ağ güvenliği uzmanı 'Mudge' lakaplı bilgisayar korsanını güvenlik şefi olarak işe aldığı bilgisini paylaştı.

Geniş yetkiler verildi

Twitter tarafından ayrıca Zatko'ya yapı ve uygulamalarda değişiklik önermesi amacıyla da geniş bir yetki tanımı yaptı. Zatko'nun bir buçuk, iki aylık incelemeler sonrasında temel güvenlik işlevlerinin yönetimini devralması bekleniyor.

Peiter Zatko kimdir?

Peiter Zatko, 1990'lı senelerde Windows hackleme araçlarını yayınlamakla ünlenmiş hack grubu Cult of the Dead Cow'ın liderleri arasında bulunuyordu.

Ardından beyaz şapkalı hacker'ların arasına katılan Zatko, ABD ordusunun araştırma geliştirme merkezi olarak bilinen Google ve DARPA'da da çalıştı.

Twitter'a transfer olmadan önce Zatko, elektronik ödeme girişimi Stripe'da görev alıyordu.

Yorumlar (0)