Twitter Türk

En çok ilgi gören mikro blog siteleri arasında yer alan Twitter kullanıcı sayısı yüz milyonun üzerindedir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.06.2020, 23:32
Twitter Türk

En çok ilgi gören mikro blog siteleri arasında yer alan Twitter kullanıcı sayısı yüz milyonun üzerindedir. 21 Mart 2006 tarihinde açılan sitede kullanıcılar 280 karakter ile sınırlı olmak kaydıyla tweet adı verilen gönderiler yazabilmekte ve bunları diğer kullanıcılarla paylaşmaktadır. Bu sosyal ağı kullanan Türk sayısı oldukça fazla olup konuşulan konular ya da popüler içerikler vasıtasıyla bunlara ulaşılabilir. Eğer bu platforma yeni girilecekse ve yazı paylaşımı yapılmak isteniyorsa üye olmak gerekecektir.

Yazı ve paylaşım esnasında platformda çeşitli semboller kullanılmaktadır. Örneğin paylaşım esnasında # sembolü kullanılırsa bu sembol atılan yazının aynı sembolü kullanılan diğer içeriklerle birlikte gruplandırılmasını sağlar. O konuyla ilgili ne düşünüldüğü öğrenilecekse kelimenin başına # sembolü koymak yeterli olacaktır. @ sembolü kullanılan yazılarda ise sembolün devamına eklenen isim sayesinde o kullanıcı ilgili yazıyı görebilir. Özellikle özel biri için atılan tweetlerde bu sembol daha çok kullanılmaktadır. Bunlara ek olarak Twitter Türk ve diğer kullanıcılar için özel mesaj ve retweet gibi özelliklere de sahiptir.

Twitter’da Türkler Neler Yapıyor?

Twitter’da birkaç milyon Türk kullanıcı bulunmakta olup bunlar özellikle diğer Türk kullanıcılar, Türk ünlüler, en çok beğenilen Türkçe tweetler, en popüler Türk Twitter kullanıcılar, Türk ünlülere ait hesaplar gibi içeriklere ilgi göstermektedir. Bunun için internette yer alan diğer forum sayfalarından da yardım alınabilir.

Gün içerisinde dünyanın dört bir yanından kullanıcıların paylaşım yaptığı Twitter hesabı oluşturmak için ilk aşamada isim ve telefon ya da e posta bilgileri kullanılmakta olup üyelik için tüm yönlendirmeler takip edilmelidir. Kayıt esnasında belirlenen kullanıcı adı ve şifre bilgileri sonraki girişlerde kullanılmaktadır. Giriş kısmında kullanıcı adına alternatif olarak e posta ya da telefon numarası da tercih edilebilir.

Yorumlar (1)
ABDUL SEMET SEVER 4 yıl önce
BENDE ASTIM BRONŞİTVAR ARTISİNOZİT VAR BEN İNŞAT İŞLERİNDE NEFES ALAMİYORUM NEFESİM ÇOK DIŞIK BEN BİR HAFİF İŞ ARİYORUM DEVLET BİZE SAHİB ÇIKSIN HERŞEYİ İMİ ORTAYA ÇIKARTSIN YALANSE CEZALAN DIRSIN