Twitter 'mavi tik' onayı bekleyenlere kötü haber!

Sosyal medya platformlarından Twitter, mavi tik onayı için bekleyen kullanıcılarını bir defa daha şaşırttı. Tekrar aktif duruma getirdiği mavi tik projesini Twitter, durdurma kararı aldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.08.2021, 14:51 15.08.2021, 12:48
Twitter 'mavi tik' onayı bekleyenlere kötü haber!

Kısa bir süre önce mavi tik özelliğini tekrar aktif duruma getiren Twitter'dan, kullanıcılarına  yine kötü haber geldi.

Proje durduruldu

Twitter, bir kullanıcının gerçek, aktif ve kayda değer olduğuna işaret eden mavi tik projesinde geri adım attı. Sürecin durdurulmasının sebebi güvenlik endişelerinden kaynaklanıyor.

Mavi tik işaretini hesaplarına alanların arasına girmelerine imkan tanıyan başvuru ve inceleme süreci kapsamında çalışması gerektiğini ifade eden Twitter, doğrulama projesinin genişletilmesini durdurduğunu bildirdi.

Mavi tik projesine yeni kişiler alınmayacak

Yeni kişilerin mavi tik veya hesap doğrulama için başvurularını askıya alma anlamına gelen bu karar, Twitter'ın spam gönderiler paylaşan birtakım hesapların yanlışlıkla doğrulanmasından sonra alındı.

Mavi tik alması gereken ve şartları sağlayan hesapların alamaması ve almaması gereken kullanıcıların mavi tik alması üzerine Twitter, bu problemi çözmek için harekete geçti.

Daha önce başvuranları etkilemeyecek

Söz konusu uygulama, mavi tik başvurusunu daha önce yapmış kişileri etkilemeyecek. 

Konuya ilişkin Twitter Verified, halihazırdaki başvuruları incelemeyi sürdüreceğini ifade ederken, bu dondurma girişiminin, yeni kullanıcıların başvurmasının önüne geçiyor.

Sosyal medya devi Twitter, hesapları doğrulamak için kriterlerde değişikliğe gidilip gidilmeyeceğina ilişkin bir bilgi vermedi.

Yorumlar (0)