Twitter: Kullanılmayan hesapları sileceğiz

Sosyal medya platformu Twitter, 6 ay ya da daha uzun süre aktif olarak kullanılmayan Twitter hesaplarını silmeye hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.11.2019, 12:20 27.11.2019, 16:16
Twitter: Kullanılmayan hesapları sileceğiz

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformlarından Twitter, 6 ay ya da daha uzun süre aktif olarak kullanılmayan Twitter hesaplarını sileceğini duyurdu.

BBC'de yer alan habere göre, Twitter, aktif olmayan hesaplara yönelik geliştirilen şirket politikası kapsamında, 6 ay veya daha uzun süre kullanılmayan hesapları 11 Aralık'ta kalıcı olarak sileceğini açıkladı.

Twitter hesaplarının aktif bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla oluşturulan yeni politikayla kullanıcıların platforma giriş yapması ve hesabını aktif bir şekilde kullanması amaçlanıyor.

6 ayda bir paylaşım şartı geliyor

Kullanıcıların en az her 6 ayda bir "hesabına giriş yapması" ve "paylaşım yapması" zorunluluğu getiriliyor. Hesaplarına giriş yapan ancak paylaşım yapmayan kullanıcıların hesapları da tamamen kaldırılacak.

Twitter, silinmesi planlanan hesaplara e-posta aracılığıyla bilgilendirmede bulundu.

Milyonlarca hesap silinebilir

Ölüm nedeniyle kullanılamayan hesaplar da eğer varisler tarafından aktif şekilde kullanılmıyorsa yeni politika kapsamında platformdan silinecek.

Twitter'ın ilk defa büyük ölçekli bir şekilde aktif olmayan hesaplara yönelik bu uygulamasının, platformun kullanıcı sayısını etkilemeyeceği ileri sürülüyor.

Twitter, aktif kullanıcı sayısını hesaplarken her gün en az bir kere sisteme giriş yapan kullanıcılar üzerinden hesaplama yapıyor.

Kesin bir rakam paylaşılmasa da milyonlarca hesabın aktif olmadığı için silinmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)