Twitter, kullanıcılardan özür diledi!

Sosyal medya ağı Twitter, kullanıcılarından özür diledi. Twitter, e-posta ve telefon bilgilerinin reklam servislerinde yanlışlıkla kullanıldığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.10.2019, 10:58 09.10.2019, 20:31
Twitter, kullanıcılardan özür diledi!

Kullanıcılarının e-posta ve telefon bilgilerinin reklam servislerinde yanlışlıkla kullanıldığını duyuran Twitter, kullanıcılarından özür diledi.

Sosyal medya platformu Twitter'dan yapılan açıklamaya göre, hesap güvenliğini sağlama amacıyla kullanıcıların sisteme tanımladığı e-posta ve telefon bilgileri yanlışlıkla şirketin reklam servisleri olan "Tailored Audiences" ve "Partner Audiences"te kullanıldı.

Reklam servisleri ne işe yarıyor?

Sosyal medya ağı Twitter'ın reklam servisleri, reklam verenlerin kendi pazarlama ve müşteri listeleri üzerinden hedef kitlelerine yönelik reklam vermesine imkân sağlıyor.

Sosyal medya devi Twitter yaptığı açıklamada, reklam verenlerin kendi pazarlama listesini sisteme yüklediklerinde, e-posta ve telefon numarası üzerinden bu bilgilerin Twitter'daki profillerle eşleştirilerek reklam verenlere sunulmuş olabileceğini bildirerek, "Bu bir hataydı, bu hatadan dolayı özür dileriz." dedi.

Hatadan etkilenen kullanıcı sayısı bilinmiyor

Twitter'ın açıklamasında ayrıca reklam servislerinde verisi paylaşılan kullanıcı sayısının bilinmediği, şeffaf olma adına durumun tüm kullanıcılara bildirildiği vurgulandı.

Açıklamada, kişisel verilerin hiçbir surette partnerlerle ve üçüncü şahıslarla paylaşılmadığının altı çizilirken, 17 Eylül'de bu sorunun tespit edildiği ve o tarihten itibaren kullanıcıların telefon ve e-posta bilgilerinin reklam servislerinde kullanılmadığı vurgulandı.

Sosyal medya devi Twitter, üzüntü verici bu durumun bir daha yaşanmaması için önlemler alındığını, konuyla ilgili herhangi bir sorusu olan kullanıcıların şirkete ulaşabileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)