Twitter duyurdu: 36 hesabın özel mesajlarına erişildi!

Twitter, 36 hesabın özel mesajlarına hackerlar tarafından ulaşılabildiğini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.07.2020, 17:10 23.07.2020, 17:11
Twitter duyurdu: 36 hesabın özel mesajlarına erişildi!

Twitter, geçtiğimiz hafta gerçekleşen saldırıya ilişkin yeni ayrıntıları bildirmeye devam ediyor. 

Sosyal medya platformu tarafından yapılan açıklamada, 36 hesabın kişisel mesajlarının hackerlar tarafından okunabildiğini, bu hesaplardan birinin Hollandalı bir yetkiliye ait olduğunu ifade edildi.

Açıklamada, bu yetkilinin kim olduğuna ilişkin ayrıntı paylaşılmadı, fakat aşırı sağcı siyasetçilerden Geert Wilders, kendisine ait hesaptan bahsedildiğini kaydetti. 

Öte yandan, görevini hala sürdüren veya görevi sona eren başka bir politikacının da özel mesajlarına erişildiğine inanıldığını bildirdi.

Sosyal medya platformu, söz konusu hesaplar arasında "doğrulanmış" hesapların olup olmadığına ilişkin açıklamada bulunmadı. 

Ne olmuştu?

Hollandalı siyasetçi Geert Wilders'ın profil fotoğrafı, geçen hafta siyahi bir kişiyi resmeden bir fotoğraf ile değiştirilmiş, kapak fotoğrafına da Fas bayrağı yerleştirilmişti. 

Öte yandan, Bill Gates, Joe Biden, Kanye West, Jeff Bezos, Barack Obama, Elon Musk, Warren Buffett ve Michael Bloomberg gibi isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiye ait Twitter hesabı ele geçirilmişti.

Uber ile Apple gibi şirketlere ait Twitter hesaplarının da ele geçirildiği görülmüştü. 

Bunun üzerine Twitter, yaptığı açıklamada, neredeyse 130 hesabın hackerlar tarafından ele geçirildiğini belirtirken, 45 "doğrulanmış" hesaptan Bitcoin dağıtımı gerçekleştirildiğine dair paylaşımda bulunulduğunu kaydetmişti. 

Öte yandan, paylaşımların çoğunda BTC cüzdan adresine yer verilerek, o hesaba bağış gerçekleştirilmesi talep edilmişti. 

Yorumlar (0)