Twitter'dan yeni özellik: İlk Türkiye'de test edilecek

Twitter, tweet'lere emojilerle tepki verme özelliği 'Twitter Reactions'ı kısıtlı bir süre için özel olarak ülkemizde deneyeceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.09.2021, 19:59 13.09.2021, 15:45
Twitter'dan yeni özellik: İlk Türkiye'de test edilecek

Twitter tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bir beğeninin her daim tüm hisleri karşılamadığından insanlara bir tweet hakkındaki duygularını kolay ve hızlı bir şekilde paylaşmaları için yeni bir yol sağlamak adına bir dizi emoji eklediği kaydedildi.

"Araştırdık, anket yaptık"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tepkiler ayrıca, konuşma ilerledikçe diğerlerinin konuşmayı çok daha iyi anlamalarına yardımcı olacak. Twitter; çok çeşitli kültürlere, insanlara ve topluluklara sahiptir. Bu sebeple evrensel olarak tanınan ve insanların tweet'ler hakkında dile getirmek istediklerini temsil eden ve sonucunda daha manalı konuşmaları teşvik eden emojiler bulmaya çaba sarf ettik. Bunu gerçekleştirmek için tweet'lerde en sık kullanılan emojilerin ve kelimelerin neler olduğunu araştırdık ve kullanıcıların tweet'leri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya genelinde yankı bulduğuna ilişkin anketler yaptık. 

Maksadımız her daim herkese açık ve sağlıklı sohbeti desteklemek ve halihazırdaki emoji setimizin sohbetleri ne şekilde etkileyeceğini görmek. Konuştuğumuz kullanıcılar, bazı düşüncelerine negatif tepkiler almaktan kuşku duyduklarını ve tweet'leri hakkında böyle hissederse çok daha fazla bağlama müsaade eden diğer etkileşim yöntemlerini tercih edeceklerini kaydetti."

Sınırlı süre kullanılabilecek

Açıklama doğrultusunda Twitter, topluluk geri bildirimlerine ve sürmekte olan öğrenmelere dayalı olarak ek emoji reaksiyonlarını test etmeyi sürdürecek.

Reaksiyonları görüntülemek amacıyla kullanıcılar 'Beğen' düğmesine uzun süre basabilir ve bir tweet hakkında ne düşündüklerini göstermek için bir emoji seçebilir veyahut her daim olduğu gibi yalnızca 'Beğen' düğmesine dokunarak tweet'leri beğenmeyi sürdürebilir.

Reactions özeliği, yalnızca ülkemizde, iOS ve Android için Twitter ve internet sitesi üzerinden sınırlı bir süre için kullanılabilecek.

Özellik, ilerleyen günlerde herkesin kullanımına sunulacak. Twitter, bu testi temel alarak, Reactions özelliğinin kullanılabilirliğini diğer ülkelerde de genişletmeyi değerlendirecek.

Yorumlar (0)