Twitter'dan "veri sızıntısı" açıklaması

Twitter'daki 200 milyon kullanıcının e-posta bilgilerinin çalındığı iddiasıyla ilgili açıklamada bulunan "Have I Been Pwned", sızıntının Elon Musk öncesi dönemde gerçekleşmiş olabileceğini bildirdi. Twitter, söz konusu iddialara yanıt verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.01.2023, 12:16 13.01.2023, 09:10 Hakan Öksüz
Twitter'dan "veri sızıntısı" açıklaması

Önceki haftalarda ortaya atılan bir iddiaya göre Twitter'da 200 milyon kullanıcının bilgileri, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmişti. Çalınan bilgilerin, internet üzerindeki bir forumda paylaşıldığı öne sürülmüştü.

Troy Hunt: "Veri ihlali, Musk öncesi döneme ait olabilir"

Söz konusu güvenlik açığı iddiaları üzerine "Have I Been Pwned" adlı ihlal bildirim sitesi bir araştırma yaptı. Sitenin kurucusu Troy Hunt, araştırmanın ardından açıklamada bulunduğu. Bahsedilen güvenlik ihlalinin gerçek olduğunu kaydeden Hunt, "Bilgileri çalan korsanların kimliğiyle ilgili ipucuna ulaşılamadı. Bu veri ihlali, Elon Musk'ın şirketi satın almasından önce gerçekleşmiş olabilir." dedi.

Twitter: "Geçen yılın başındaki sızıntıyla ilgili olabilir"

İddialarla ilgili bir açıklama yayımlayan Twitter, veri ihlali nedeniyle milyonlarca kullanıcının bilgilerinin çalındığına ilişkin bir kanıtın olmadığını bildirdi. Geçen yılın başında bilgisayar korsanları tarafından yapılan saldırı sonucu Donald Trump ile Vitalik Buterin gibi isimlerin önemli bilgileri ele geçirilmişti. Twitter, bahsi geçen veri sızıntısının, bu dönemle ilgili olabileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)