Twitter'dan Microsoft'a verileri kötüye kullanma suçlaması

Twitter, Microsoft'u verilerini izinsiz şekilde kullanmakla suçlayarak ciddi bir iddiada bulundu. Microsoft, konuyu detaylı bir şekilde inceleyeceklerini ve gerekli yanıtı vereceklerini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.05.2023, 16:50 20.05.2023, 13:17
Twitter'dan Microsoft'a verileri kötüye kullanma suçlaması

Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro, Twitter'ın CEO'su olarak görev yapan Musk'ın talimatıyla Microsoft'a bir mektup gönderdi. Mektupta, Microsoft'un Twitter'ın veri tabanından izinsiz olarak bilgi çektiği ve bu şekilde ihlallerde bulunduğu belirtildi.

“İnceleyeceğiz ve dönüş yapacağız”

Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro, Microsoft'un verileri izinsiz kullanma amacıyla ilgili olarak Twitter'ı bilgilendirmesi gereken durumda, 8 farklı uygulama programlama arayüzünün (API) 6'sının bunu yapmadığını belirtti.

Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro, Nisan ayı boyunca Microsoft'un Twitter API'sini kullanan en az beş ürün olduğunu belirtti. Spiro, "Microsoft, Twitter'ın API'lerine ve içeriğine sürekli erişim için ücret ödemeyi reddetti." şeklinde ifade kullanarak Microsoft'un ödemeleri yapmadan Twitter API'sine devam ettiğini dile getirdi.

Microsoft Sözcüsü Frank Shaw, Microsoft'un söz konusu mektupta bulunan soruları inceleyeceğini ve sonrasında uygun şekilde yanıt vereceğini paylaştı.

Yorumlar (0)