Twitter'da "reklamveren" bilmecesi: Markalar kaçıyor mu?

Elon Musk'ın satın almasının ardından Twitter'ın reklamverenlerinin en az üçte birinin, platformdan uzaklaştığı belirtiliyor. Kimi uzmanlara göre Twitter'dan kovulan bazı çalışanlar, söz konusu duruma neden olabilecek faaliyetlerde bulunuyor. Bazı uzmanlar ise platformun içerik denetiminin zayıflamasının, bu duruma yol açan başlıca etken olduğu görüşünü savunuyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.11.2022, 16:51 Hakan Öksüz
Twitter'da "reklamveren" bilmecesi: Markalar kaçıyor mu?

Sosyal medya platformu 44 milyar dolar karşılığında satın alan Elon Musk, gündemden düşmüyor. Mavi tik sahibi hesaplardan aylık 8 dolar almayı planlayan Musk, platformla ilgili verdiği birçok kararla eleştiri oklarına hedef oluyor. Platformu daha özgür bir yer haline getireceğini belirten Musk'ın, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını yeniden açması, tartışmalı konulardan biri oldu.

Platformun reklamverenleri kaçıyor mu?

Edinilen bilgilere göre Musk'un satın almasının ardından Twitter, reklamverenlerin yaklaşık üçte birden fazlasını kaybetti. Konuya ilişkin hazırlanan rapora göre platform, Musk'ın satın almasının en ciddi sonuçlarıyla henüz yüzleşmedi. Bazı aktivistlerin, platformdan uzak durmaları yönünde reklamverenlere baskı yaptığı iddia ediliyor. Konuya dair yorumda bulunan bazı uzmanlar ise reklamverenlerin Twitter'dan uzaklaşmasının nedeninin, "zayıflayan içerik denetimi" ile ilgili olduğunu öne sürüyor.

Ünlü markalar, Twitter'a reklam vermeyi bırakabilir

Milyarder girişimci tarafından işine son verilen Twitter çalışanlarından bazılarının, platformun karşılaştığı sorunlara neden olacak faaliyetlerde bulunduğu iddia ediliyor. ABD basınında çıkan haberlere göre ilaç şirketi Merck'in yanı sıra Kellogg ve Verizon gibi bazı markalar, yakın gelecekte Twitter'a reklam vermeyi bırakacak. Platforma reklam veren en büyük 100 markanın en az üçte birinin, son 15 günde Twitter'a reklam vermediği kaydedildi.

Küresel çapta yaşanan kriz, reklamverenleri etkiledi

Teknoloji uzmanlarından bazıları ise platformun reklamverenlerini kaybetmesinin, sadece Elon Musk'ın satın almasına bağlanmasının haksız bir düşünce olduğu görüşünü paylaşıyor. Bu uzmanlara göre küresel çapta ekonomide yaşanan bozulma, Twitter'ın reklamverenlerini de etkiledi. Sebebi her ne olursa olsun Twitter'ın reklamverenlerini kaybetmesinin, yakın dönemde Musk'ın başını ciddi şekilde ağrıtabileceği konuşuluyor.

Yorumlar (0)