“Twitter Blue” dünyaya açıldı: Mavi tik tarihe karışıyor

Twitter'ın CEO’su Elon Musk, “Twitter Blue” sisteminin dünya genelinde kullanıma sokulduğunu açıkladı. 1 Nisan tarihinden başlayarak geçmiş zamanlarda ücretsiz şekilde onaylanan hesaplarda bulunan “mavi tik” ise faaliyetten kaldırılacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.03.2023, 14:47
“Twitter Blue” dünyaya açıldı: Mavi tik tarihe karışıyor

Twitter’ı satın alan Elon Musk, uygulamaya getirdiği yeni özelliklerle dikkati çekiyor. Musk, sosyal medya hesapları üzerinden sağladığı paylaşımda, onay mekanizması olarak görülen “Twitter Blue”nun bütün dünyada faaliyete sokulduğunu açıkladı.

Birçok özellikten faydalanabilecek

Twitter Blue'ya geçiş yapan kişiler, “mavi tik” ile beraber tweet düzenleme, iki kat daha az reklam göre ve yorumlarda daha üst sıralara çıkma gibi özelliklere ulaşabilecek.

Bu özelliğin bütün dünyada faaliyete sokulması ile beraber geçmiş dönemlerde “mavi tik” alan kullanıcılarına kötü haber geldi.

1 Nisan tarihinden başlayarak geçmiş günlerde ücretsiz şekilde “mavi tik” kullanan hesapların onay işaretleri tamamıyla kaldırılacak. Özellikten yararlanmak isteyen kişiler “Twitter Blue”ya ödemede bulunarak yeniden hizmeti kullanabilecek.

Yorumlar (0)