Twitter'a yeni özellik geliyor: Birçok kullanıcıyı sevindirecek gelişme

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılara yeni bir özellik sunacağı öne sürüldü ve buna göre kullanıcılar, artık istemedikleri mentionlardan kendilerini çıkartabilecekler.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.06.2021, 11:40 16.06.2021, 11:29
Twitter'a yeni özellik geliyor: Birçok kullanıcıyı sevindirecek gelişme

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu Twitter, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Milyonlarca kullanıcı bunu bekliyordu

Şirketten aktardıklarına göre; Twitter kullanıcılarının birçoğu istenmeyen sohbetlerden rahatsız oluyor.

Twitter’da şu an, siz istemeseniz dahi başka kullanıcılar, sohbete sizin adınızı ekleyebiliyor ve bu sohbetin bildirimleri görmeye devam ediyorsunuz.

Bu duruma son vermek için harekete geçen Twitter, fikir aşamasında olan yeni özellikle birlikte kullanıcılara, kendilerinin de bulunduğu mentionlardan kendilerini çıkarabilme imkanı sunacak.

Yetkililerin ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla, yeni özellik Instagram'daki fotoğraflardan etiketlemenin kaldırılması gibi işleyecek.

Instagram’da, sizi bir fotoğrafa etiketleyen kullanıcının o gönderisinden etiketi kaldırabiliyorsunuz. Twitter’da ise yeni özellikle birlikte söz konusu mentionu kaldırabileceksiniz. 

Twitter'da şu an istenmeyen veya rahatsız olunan mentionları engellemek için blokla ya da sessize al seçeneği bulunuyordu. Bu durumda yalnızca kullanıcıları durdurmuş oluyorsunuz.

Yeni özellikle birlikte söz konusu mentiondan kaçınma imkanı da sunulacak.

Öte yandan hesabınızı birkaç gün sessize almanız da mümkün olacak.

Yorumlar (0)