Twitch izleme partisi özelliğini seçkin kullanıcılara sundu

Dünyaca ünlü oyun yayın platformu Twitch, telif ihtarlarına takılmadan tekrar izleme yapılabilecek özelliği izleme partisini bazı kullanıcılara açtı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 16:00
Twitch izleme partisi özelliğini seçkin kullanıcılara sundu

Oyuncuların canlı yayın platformu Twicth son dönemlerde kendine özel alanından ayrılıp rekabetin içerisine girmek durumunda kalmıştı, şimdi ise geliştirmelerine son sürat devam ediyor. Twitch kanadında şimdi de Amazon şirketiyle birlikte geliştirilen İzleme Partileri özelliğini test ediyor.

Twitch kanadı Ninja gibi önemli bazı isimlerini kaybetmesinin ardından önlemler alarak yeni hizmetler sunmaya başladı. Bunlardan en önemlilerinden biri kendi çatısı altında olan Amazon’dan yardım almak oldu. Şimdi ise İzleme Partisi adındaki özelliği test etmeye başladı.

Bu özellikle birlikte bir grup izleyici bir arada bulunarak Amazon Prime videosu üzerinde izleme yapabilecek. Fakat bu özelliğe erişim yalnızca davetiyle ile yönlendirilen seçilmiş içerik üreticilerine sağlanmış durumda. Özellik test edildikten sonra bütün kullanıcılara açılacak. Yeni özellik, kişilerin kendilerine gelen e-postaları internette yayınlamasıyla ortaya çıktı. Gönderdiği e-postada İzleme Partise özelliğinde test sürecinin başladığını ifade eden Twitch seçtiği kişilere özelliği kullanmak üzere davet etti.

İşte Twitch tarafından kullanıcılara gönderilen e-posta:

Twitch içerik üreticilerinden olan Travis Shreffler, yeni uygulamanın davetiye görselinin Twitter üzerinde paylaştı. Görselde, “İzleme Partileri, Prime videolarını Twitch’e getiriyor. Prime video filmlerini ve TV yayınlarını, Tom Clancy’s Jack Ryan, Missiom: Impossible: Fallout ve Pokémon dâhil, kanalınızda Prime üyesi olan kullanıcılarla birlikte izleyebilirsiniz. Bu, izleyicilerinizle birlikte harika içerikler etrafında bir araya gelebilmenizin yeni bir yolu ” ifadesi yer alıyor. Yani seyircilerin ve yayıncının Prime hesabı sahibi olması gerekiyor.” yazıyor.

Twitch yayınları şu anda e-posta üzerindeki yer alan içeriklerle sınırlı olmasa dahi Prime’da bulunan bütün videoları içermiyor. Bundan ziyade kısıtlı bir katalog içeriyor. Yine de gelecek dönemlerde bu tarz içeriklerin sayısının artması bekleniyor.

İzleme Partisi adındaki özellik aslında bir zamandır Twitch yayıncıları ve izleyicilerinin talep ettiği bir özellik olarak biliniyordu. Yayıncılar ne kadar içeriklerine dair kısa içerikler paylaşabiliyor olsa da telif endişesiyle eser yayınlamak büyük bir riskti. Yeni yöntemle birlikte, telif korkusu olmaksızın paylaşım yapabilmek mümkün olacak.

Yorumlar (0)