TV'lerde "yüksek reklam sesi"ne ayar!

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.11.2019, 12:12 05.12.2019, 14:34
TV'lerde "yüksek reklam sesi"ne ayar!

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), son dönemlerde artan şikâyetler üzerine yayıncı kuruluşları, reklam ses seviyelerinin yükseltilmemesi konusunda uyardı. Israrcı olan kanallar hakkında yasal işlem yapılacak.

Keyifli bir film, belgesel ya da dizi, heyecanla takip ettiğiniz bir tartışma programı aralarında yüksek sesle ödünüzü koparan reklamlara RTÜK "dur" dedi.

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), bütün yayıncı kuruluşları, izleyicilerden gelen şikâyetler üzerine, reklam ses seviyelerinin yükseltilmemesi konusunda uyardı. Dahası RTÜK, yüksek sesli reklam yayınlama konusunda ısrar eden televizyon kanallarına ceza yağdıracak.

Diğer yayınların iki katından fazla olan var!

Alınan bilgilere göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gelen izleyici şikayetleri üzerine, radyo ve televizyon yayınlarında programlar arasında yer verilen reklamların ses seviyelerini kontrol etti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) uzmanları, yayınların kaydedildiği Sayısal Kayıt Arşiv ve Analiz Sistemi (SKAAS) incelendiğinde, bazı medya hizmet sağlayıcıların ticari iletişim yayınlarının ses seviyesinin, diğer yayın bölümleri ile aynı seviyede olmadığını, kimi yerlerde iki katından fazla olduğunu tespit etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bütün yayıncı kuruluşlara reklam ses seviyelerine azami dikkat göstermeleri ve ses seviyelerinin yükseltilmemesi konusunda uyardı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uyarısında, ticari iletişim yayınlarının ve program tanıtımlarının ses seviyesinin diğer yayın bölümleri ile aynı seviyede olma zorunluluğunu duyurarak, ses seviyelerinin yükseltilerek veya alçaltılarak izleyici veya dinleyicinin rahatsız edilmemesinin ve yönergede belirlenen teknik değerlere uygun olması gerektiğinin altını çizdi.

RTÜK uyarısında, medya hizmet sağlayıcılarının ticari iletişim yayınları ve program tanıtımları dışındaki iç yapım ve dış yapım dâhil tüm programlarının da belirlenen ses seviyesi teknik değerlerine uygun olması gerektiği vurgulandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ilgili kanun ve mevzuatta yer alan hususlara aykırı yayın yapmakta ısrar eden medya hizmet sağlayıcıları hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını da hatırlattı.

Yorumlar (0)